Привикват Сидеров в следствието до дни

26746
Привикват Сидеров в следствието до дни
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Атака Волен Сидеров е получил призовка да се яви в столичното следствие в следващите дни, съобщава "Труд", цитиран от БГНЕС.

Вероятно тогава той ще бъде обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на летище Варна.

В началото на януари националистът обиди френска дипломатка, която направила забележка на шумната група атакисти в самолета от София за Варна, след това ударил пасажер, който се намесил в защита на дамата, а накрая наранил и полицай, който се опитал да предотврати по-нататъшни саморазправи.

В 13 ч. част от съратниците на Сидеров, станали очевидци на скандала, са били привикани за разпит в столичното следствие. Сред тях бил и депутатът Десислав Чуколов. До сградата го придружили привърженици на Атака, сред които бил и самият Сидеров. Присъствал е и екип на партийната телевизия "Алфа".

Припомняме, че само преди дни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че обвинителният акт срещу Волен Сидеров ще бъде внесен в срок. Обвинител номер едно заяви, че по делото трябва да бъдат разпитани и народните представители, но има известен проблем с тяхното призоваване. Призовките се изпращат чрез ръководството на Народното събрание.

"Това дали ще повдигнеш веднага обвинение или ще повдигнеш на финала, зависи от това с какви доказателства разполагаш в съответния момент и зависи и от това, че прокуратурата трябва да бъде обективна. Трябва да бъдат разпитани и свидетелите, за които се твърди, че ще дадат показания в подкрепа на обратната теза, но това за нас няма да промени намерението да внесем обвинителен акт", добави Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика