Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

23 април 2024, 12:33 часа • 1437 прочитания

Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България. Това коментира за БТА Елена Йончева и благодари за това на структурата на Движението.

"Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно - спиране на безконтролната миграция, спиране на трафика на хора, работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво, защита на журналистите от цензура и политическо преследване", отбеляза Йончева.

ОЩЕ: Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Тя заяви, че ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да й позволи да продължи да работи по тези важни за България теми. "Ще приема подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам", подчерта Йончева.

От ДПС-Благоевград съобщиха, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В настоящия Европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес