Проф. Константинов: Избирателната активност е прекалено ниска

9368
Проф. Константинов: Избирателната активност е прекалено ниска
Снимка: БГНЕС

Избирателната активност е ниска. По всяка вероятност ще поставим рекорд за най-малко гласували в цялата история на парламентарни избори след 1990 г., каза проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт, цитиран от Фокус.

„Искрено се надявам при толкова много секции в чужбина – оттам да дойдат 150 000 – 200 000 гласа, което малко да вдигне бройката”, посочи Константинов. 

Проф. Константинов: Едва ли всички ще упражнят правото си на преференция

Преференцията дава възможности за пренареждане на кандидатите за народни представители според личните ни предпочитания. При определени ...

По думите му ниската активност се дължи на отвращение от това, което се случва. „На всеки е отвратително. Даже аз, който гласувах и винаги съм гласувал, това го направих този път с крайно отвращение. Изпълних гражданския си дълг, но всички се чувстваме омерзени от това, което се случва. Затова българският народ изигра най-интересната шега с политиците – набута 7-8 партии вътре и ги остави да се занимават и разпределят. Това е пълен майтап”, заяви проф. Михаил Константинов. 

„Ако всички се хванат и се разберат, могат да направят устойчиво управление. Стабилно управление може да стъпи и на малък брой партии, и на по-голям брой партии. Ние сме длъжни да дадем време на това правителство, каквото и да е то, да поработи. Ако нищо не става, изхвърляме”, добави проф. Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика