Прокуратурата: Патрашкова не представи записи за среща Първанов - Борисов

66786
Прокуратурата: Патрашкова не представи записи за среща Първанов - Борисов
Снимка: БГНЕС

В прокуратурата не са предоставени документация или записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Това се посочва в съобщение на прокуратурата за прекратена преписка по повод на възложената на Софийска районна прокуратура (СРП) проверка на сигнал до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от лидера на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов.

С писмо до главния прокурор на Република България и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност” главният редактор на в. „Галерия” Кристина Патрашкова заявява, че източниците на информация, с които тя разполага, не са предоставили документация или записи на разговори между лицата Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Поради това г-жа Патрашкова не е в състояние да предаде данни на компетентните органи.

Патрашкова: Щом Първанов иска, ще говорим в съда и там може да покажем записи

"Георги Първанов ми се обади вчера лично и с него разговаряхме по телефона. Още тогава той каза, че ще заведе най-вероятно дело. Така...

Междувременно в предаването "Лице в лице" Георги Първанов заяви, че ще съди вестник "Галерия" и Патрашкова. Той изслуша съобщението за изявлението на прокуратурата и заяви, че тази информация потвърждава как една седмица се изгуби заради неверни твърдения. На въпрос дали по никакъв повод не се чува с Бойко Борисов, Първанов заяви, че се чуват по празници.

Предисторията

На 15 януари вестник "Галерия" публикува информация, че разполага със запис от срещи на Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков в Банкя. От записа става ясно, че Борисов е "обещал помощ за евроизборите".

Веднага след излизането на статията главният редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова съобщи, че преди ефир й е позвънил Георги Първанов. Той и е казал, че такава среща не е имало. Кристина Патрашкова потвърди, че от изданието разполагат с друга информация и че срещата на Първанов и Борисов е от скоро. Тя заяви, че би искала да попита Румен Петков кога за последен път се е срещал с Борисов.

В предаването беше включен и Румен Петков. Той заяви, че не се е виждал с Борисов. На повторно зададения му въпрос, той каза само: "Нямам спомен. Но по-малко, отколкото са срещите на Делян Пеевски с Борисов. Беше няколко месеца след като той беше премиер - един, два, седем".

Георги Първанов повторно отрече да е имал среща с Борисов. Никога не съм бил в Банкя. Не знам къде е къщата на Бойко Борисов. Ще съдя редакцията на този вестник за публикацията, в която твърди, че има запис от моя среща с Борисов там, каза той, визирайки вестник "Галерия". Първанов заплаши със съд и Кристина Патрашкова.

Тя на своя ред коментира, че щом като г-н Първанов така държи да урежда отношенията си с журналисти чрез съд, това, разбира се, е негово право. "Той твърди, че няма такива срещи, че няма никаква колаборация с г-н Борисов. Ние твърдим обратното. В момента сме ситуация дума срещу дума. Първанов ще се опита да докаже своята правота, а ние нашата", добави Патрашкова.

Малко по-късно през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов внесе сигнал до главния прокурор за подслушване на неговите разговори. В края на деня Румен Петков заяви, че е говорил с Бойко Борисов преди около три месеца. Двамата са се срещнали и са обсъждали темата за проекта за втора атомна централа в Белене. Бившият вътрешен министър изрази задоволството си от срещата с Борисов.

Патрашкова: Разполагаме със записи на срещи между Първанов, Румен Петков и Борисов

Провеждани са срещи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, поотделно, с Румен Петков, с Георги Първанов. Това каза журналистката Кристина Пат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика