X
 
 

Прокуратурата влезе в Община Младост, за да разследва корупционни престъпления

3839 1
Прокуратурата влезе в Община Младост, за да разследва корупционни престъпления
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община Младост. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели, допълва агенция Фокус.

Задържаха кмета на район "Младост", вероятно заради подкуп (СНИМКА)

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп. Арестът е извършен на бул. "Васил Левски...

"В момента в сградата на район "Младост" има служители на КПКОНПИ и полиция. Не пускат служителите да излязат, нито да влязат в сградата! Не се дават никакви обяснения! Събират се лични данни на граждани. За първи път се случва такава организирана нагласена атака срещу Десислава Иванчева! Типично активно мероприятие стил ДС!" Това е написал в своя PR-а на район "Младост" Петър Кръджилов.

Припомняме, че по-рано през деня кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева бе задържана за получаване на подкуп. Арестът е извършен на бул. "Васил Левски" в центъра на София във вторник, 17 април, съобщи Нова телевизия. Иванчева била хваната със сумата от 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Репортер на Actualno.com предаде, че около 13.45 ч. пред Министерството на младежта и спорта е имало най-малко четири полицейски коли. На място е имало и линейка, която малко по-късно е тръгнала в посока кино "Одеон".

Припомняме, че утре, 18 април от 10.00 ч. в БТА беше предвидена пресконференция, на която Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова трябваше да дискутират последните промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО). Иванчева и Петрова отдавна защитават тезата, че с новия закон междублоковите градинки и зелени пространства ще могат да се застрояват по-лесно - заради благословията на Столичен общински съвет.

"Младост" спечели конкурса "Най-зелена община"

Район „Младост“ на Столична община спечели конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ АД за ...

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Това било активно мероприятие в стил ДС!!! Значи ДС е работило много добре! А тази е куха лейка -наистина кадър на т.нар. дясно пространство.