Протести срещу Плевнелиев в София, пращат го в дълъг отпуск

15188
Протести срещу Плевнелиев в София, пращат го в дълъг отпуск
Снимка: БГНЕС

Няколко десетки граждани се събраха на пореден протест пред сградата на "Дондуков" 2 и издигнаха лозунги срещу президента Плевнелиев. Събралите се издигнаха плакати, заковани на дървени дръжки, с надписи: "Плевнелиев върховен разединител", "Това не е моят президент!", "Електронен импийчмънт", "Беден народ – богат Росен", съобщи БГНЕС. На някои имаше и колажи, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води президента Росен Плевнелиев като куче на каишка. Хората развяваха знамена и скандираха оставка.

Протестиращите обясниха, че са недоволни от поредния акт на Росен Плевнелиев, с който отново не е уважил институциите с указа си за назначаването на ЦИК. Те призоваха президента да спре да обслужва интересите на олигархични кръгове и да разединява нацията.

БНТ плати васален данък на Путин за “баланс” на европейската позиция на Плевнелиев

Предполагам, че това е някаква хитроумна схема за баланс на важните мнения, която БНТ избра тази вечер (петък вечер бел.ред.)… ...

"Изразяваме своето недоволство от това, че президентът Росен Плевнелиев за пореден път потъпква законите, за да облагодетелства дадена политическа партия, а както се забеляза, той наруши и Изборния кодекс, в който има участие на гражданските организации. За мен това е неприемливо, защото ако и в състава на предишните избирателни комисии имаше членове на гражданското общество, може би Плевнелиев днес нямаше да се вози в колите на НСО, в качеството си на президент", каза 21-годишният Атанас Атанасов, дошъл пред "Дондуков" 2, за да изрази своето недоволство.

Младежът подчерта, че протестът ще протече мирно и шествие няма да има. Хората се обявиха, че президентът не познава законите и разединява нацията и поискаха да излезе в отпуск до края на мандата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика