Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестът на Манолова срещу хартиената бюлетина: Търсим четвърти за белот

04 ноември 2022, 09:43 часа • 2122 прочитания

Мижав беше протестът на Мая Манолова срещу хартиената бюлетина. Полицаите се оказаха повече от протестиращите, които се събраха за кратко на северния вход на парламента. 

ОЩЕ: Хартиената бюлетина е машина на времето с крайна спирка Бай Ставри

Днес именно Изборният кодекс, с който се предлага възможност и за гласуване с хартиена бюлетина, е точка втора в програмата на депутатите. 

Според Мая Манолова връщането на хартиената бюлетина означава манипулация, по думите й това е тържество за брокерите от старите партии. "Това е едно позорно действие, което ще върне статуквото. Хартиената коалиция БСП, ДПС и ГЕРБ не могат да печелят избори по друг начин. За това връщат хартията, за да влязат в следващото Народно събрание през задния вход. Очевидно партиите в парламента нямат никакво намерение да правят правителство", смята Мая Манолова.

Към протеста се присъедини и лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той попита как БСП в рамките на една година се е обърнала срещу машинното гласуване. "Нещо много важно. Машинното гласуване е единственият вариант да се проведат честни и почтени избори в България", каза Славчев. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес