Р. Тодорова: Невъзможно е НЗОК да фалира

22545
Р. Тодорова: Невъзможно е НЗОК да фалира
Снимка: БГНЕС

Не мога да допусна, че някой може да фалира Здравната каса. Това заяви управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Румяна Тодорова в ефира на БНТ. В предаването “Още от деня” тя отхвърли такъв сценарий като невъзможен.

Фалит на касата означава фалит на българското здравеопазване. Това каза още Тодорова в отговор на въпрос за евентуален скрит заговор за фалиране на касата. Тя допълни: „Нека не забравяме, че единствената институция за добро или лошо, която заплаща в момента в България за медицинска дейност, това е Националната здравноосигурителна каса.“

Болници и лекари отчитат дейност, която не извършват, твърди шефът на НЗОК

От януари до март екипи на НЗОК са направили планови проверки на 136 лечебни заведения, като са засечени 1570 броя нарушения, съобщи ...

Днес е взето решение за актуализация на бюджета на касата, която ще поиска 330 милиона лева допълнително. Актуализацията обаче трябва да бъде одобрена от правителството и депутатите. Тепърва ще стане ясно дали ще бъде одобрена такава актуализация или значително по-малко средства.

За да стигат парите обаче, трябва да спрат злоупотребите с фиктивен прием на пациенти в болниците, каза още доктор Тодорова. Тя добави: И ние работим по такава система. Важно е да се даде превес на добоничната помощ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика