Радан Кънев: Първите 3 партии правят правителство по мазетата

30171
Радан Кънев: Първите 3 партии правят правителство по мазетата
Снимка: БГНЕС

 

В момента първите трима в избоните резултати правят правителство по мазетата. След като не се говори пред медиите, значи се говори по ресторанти и по мазета някъде. Така лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок Радан Кънев коментира отсъствието на лидерите на ДПС, ГЕРБ и БСП от медийното пространство.

"Нали никой не си прави илюзията, че не се говори за правителство? Всички говорим, но РБ го прави публично", допълни той.

Важен е Реформаторският блок, а не нечие лидерство, заяви Радан Кънев

Не моето лидерство в Реформаторския блок има значение, а лидерството на Реформаторския блок в българската политика има значение за всек...

Реформаторския блок няма да участва в разговори за участието на конкретни лица в бъдещото управление преди да се изясни самата му програма.

Кънев отчете като грешка предварителното условие на Реформаторите лидерът на първата политическа сила Бойко Борисов да не бъде министър-председател. „Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача. Това не помогна на България да има правителство”, добави лидерът на ДСБ.

Бившият говорител на дясното обединение определи реформата в съдебната система като най-важна задача на следващото правителство. Той обаче отрече да има аспирации да става министър на правосъдието.Като най-първи приоритет беше посочен изборът на нов главен съдебен инспектор.

Дясното обединение е и за разделяне на Висшия съдебен съвет на две части – Съдебен и Прокурорски съвет. Тази промяна според лидера на ДСБ среща сериозен отпор от страна на главния прокурор Сотир Цацаров и лобитата около него.

Второто условие е реформата в администрацията и за гаранции за ограничаването на партийните назначения. РБ в тази насока предлага приемането на нов единен Закон за държавната служба. В него трябва да бъдат разписани всички длъжности в държавата. Освен това се предлага и създаване на Агенция за държавната служба. Тя трябва да създаде длъжностните характеристики за всички важни позиции. 

Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок

Радан Кънев депозира оставката си като говорител на Реформаторския блок, съобщиха от коалицията пред БГНЕС. Той се оттегля от този пос...

Дясното обединение е и за съществена промяна при обществените поръчки, при която финансиращият орган да е различен от организатора на поръчката.

ДСБ оспорва избора на депутат от Реформаторския блок

Лидерът на ДСБ в Бургас д-р Георги Митев внесе жалба в РИК-Бургас срещу преференциалното изчисление на гласовете за Реформаторския бл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика