Радан "се облегна" на френския посланик и поиска оставката на ВСС

12474
Радан "се облегна" на френския посланик и поиска оставката на ВСС
Снимка: БГНЕС

Оставка - тази толкова модерна дума излезе от устата на лидера на ДСБ Радан Кънев по адрес на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Според Кънев е крайно време "правителството на съдебната система" да хвърли оставка и самата система да бъде изчистена.

Все още няма магистрат, осъден за конфликт на интереси

В България няма нито един магистрат, осъден по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Информацията съобщи въ...

"Ако нямаме смелостта да изхвърлим гнилите ябълки в съдебната система, тогава нямаме място във властта", заяви Кънев и допълни, че щом един дипломат като френския посланик си е позволил да направи такива коментари за правосъдието, означава, че проблемът е много голям.

"Нека да спрем с диагнозата и да започнем с лечението", настоя Кънев, като заяви, че проблемите в съдебната система поставят в зависимост хората, разсипва семейства и стотици хиляди фирми, съсипва кариери.

"Няма пазарна икономика, която да дава плодове, ако няма правосъдие", подчерта Кънев, като каза, че България губи много чужди инвестиции заради това и допълни, че срастването между политическа, икономическата и съдебна власт е най-големият проблем и същинската мафия.

"Кой управлява съдебната система – ВСС", отбеляза депутатът и допълни, че съдебната система е независима, но не трябва да се премълчаваме проблемите в нея. "Свидетели сме на пълната ѝ безстопанственост", каза той и поиска оставката на съвета. По думите му и политиците, и гражданите трябва да поемат отговорност за промените в съдебната система.

Съюзът на съдиите настоява за разделянето на ВСС на 2 камари

Разделянето на Висшият съдебен съвет (ВСС) на две камари е основното, за което настоява Съюзът на съдиите в България /ССБ/. Това каза п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика