Радев връчва мандата на ГЕРБ през следващата седмица

1372
Радев връчва мандата на ГЕРБ през следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви в първия ден на Народното събрание, че ще връчи през следващата седмица мандат за съставяне на правителство. 

Той изрази надежда, че в началото на май кабинетът ще бъде факт. По думите му сегашното Народно събрание трябва да реши каква държава ще бъде България по отношение на гарантиране на нашата национална сигурност.

Радев: Има външна намеса в обществото и политиката у нас (ВИДЕО)

На парламентарните избори станахме свидетели на организиран опит отвън за повлияване на изборните резултати. Българските инстит...

"Дали ще продължим да бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние или ще има законодателство, което ще слага бариера на това влияние. Ние трябва да решим наистина ще бъдем ли държава, която няма да допуска регистриране на етнически партии. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите вероизповедания като ги закриля, като им помага за религиозното образование или ще бъдем държава, която ще допуска цялото финансово осигуряване на нашите религиозни общности да се осигурява отвън. Ако българската държава реши да поеме обезпечаването на всички религиозни общности в държавата, включително заплати, издръжки, ще трябва да плати между 15 и 17 млн. лева. Нека правителството и НС преценят струва ли си България да дава тези пари", отбеляза президентът.

По отношение на референдума в Турция той заяви, че уважава правото на всеки народ, включително и турският, да избира сам своето конституционно устройство.

"Ненамесата в чуждите дела е най-големият залог за добросъседски отношения. Вярно е, че има сигнали, има процеси в Турция, които ни тревожат, но въпросът е ние как ще погледнем сами на нашата собствена сигурност", добави Радев.

"С този кабинет съм длъжен да работя и ще работя с него. Надявам се да работим в отговор на очакванията на българския народ както и за българския интерес. България има нужда от стабилност", категоричен беше президентът.

Борисов: Ако изборите бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да има 130 депутати

Ако беше по мажоритарната система този избор, ГЕРБ щеше сигурно да има 130 депутати. Това коментира пред журналисти на влизане в сграда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика