Радев: Защо предишният премиер пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?

17032
Радев: Защо предишният премиер пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?
Снимка: БГНЕС

„Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани важни въпроси, например, „Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?“, „Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?“. Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество“.

Това заяви по повод санкциите президентът Румен Радев, който наблюдава демонстрациите на способности на участниците в учението „Strike Back 21“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково.

Румен Радев с коментар за санкциите срещу Пеевски и Божков

Когато аз говорих, мнозина мълчаха. Това беше лаконичният коментар на президента Румен Радев относно наложените от САЩ санкции на Пеевс...

"Приветствам решимостта на правителството на САЩ да подкрепи българското общество в стремежа и усилията му за повече прозрачност и справедливост. Да, посочените са част от хората, които корумпират, но изцяло наша отговорност е да стигнем до край и да кажем кои са корумпираните, заяви държавният глава. "Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, коментира още Радев.

Президентът коментира рокадите в МВР и службите, подчертавайки, че Бойко Рашков „изпълнява отговорно своята мисия“. „МВР е превзето от режима, който ни доведе да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна“, добави Радев.

"Финансовото осигуряване на Въоръжените сили трябва да се изразходва по възможно най-добрия начин – ефикасно, ефективно, прозрачно. Армията изостана години наред в своето финансиране. Проблемите, които трябва да се решават са много и затова е важно всеки лев да се изразходва прозрачно и да води към отбранителни способности", допълни той. 

Президентът поздрави военнослужещите, участващи в учението, за демонстрираните способности, координация, взаимодействие и висока подготовка. „Това учение показа мотивация, планиране на изключително високо ниво и най-вече провеждане с много стройна организация по комуникация, координация и управление в сложна среда“, посочи още Румен Радев.

ГЕРБ с остра позиция след атаките на служебния кабинет срещу Гешев

От партия ЕРБ излязоха с остра позиция след атаките на служебния кабинет на Румен Радев срещу главния прокурор Иван Гешев. В писмото п...

Държавният глава поздрави и ръководството на Министерството на отбраната, Щаба на отбраната, Командването на Сухопътни войски и командването на 2-ра механизирана бригада за проведеното тактическо учение и го определи като много успешно предвид сложния смесен състав. „Български, гръцки и румънски военнослужещи действаха в реално време при интензивен огън и маньовър. Това говори, че Българската армия може да действа ефективно в сложна тактическа обстановка и в международна среда“, подчерта президентът.

Темата на тактическото учение на „Strike Back - 2021“ беше „Настъпление на усилен механизиран батальон от непосредствено съприкосновение“. В него участваха близо 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 210 единици бойна и специализирана техника, както и бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „Васил Левски“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика