Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ранобудните: Ало, елитът, спри с каймата за гласове и кажи за изборния референдум

29 април 2014, 14:00 часа • 21866 прочитания

Въпрос относно случващото се с внесената преди почти два месеца подписка за провеждане на референдум относно изборния процес зададе "будната съвест" на обществото - "Ранобудните студенти". Студентите напомниха в прав текст на парламента, че е време да се произнесе относно инициативата.

"До видния управленчески елит,

Напомняме Ви, че според чл. 13, ал. 8 на ЗПУГДВМС (Законът за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление), имате два дни да се произнесете с решение на Народното събрание по предложението на президента за произвеждане на референдум за изборна реформа.

Знаем, че в момента сте прекалено заети да решавате належащите проблеми по покупко-продажбата на предстоящия в
от, но покрай намирането на висококачествена кайма за клетите гласоподаватели, не би било лошо да поспазите и някой друг закон.

Убедени сме, че самоотвержени борци за демокрация като Вас, съвсем неумишлено са пропуснали малката подробност, че все пак от време на време трябва да се откъсват от търсенето на лична облага и да се занимават с въпроси, които засягат обществото.

И тъй като услужливите "прас-медии" не биха дръзнали да Ви занимават с такива досадни факти, ние решихме да Ви окажем съдействие.

Не забравяйте, че само за 20 дни над 570 000 граждани изявиха волята си в подкрепа на същите въпроси, като предложените от президента.

Очакваме отговор!

Винаги Ваши,
Ранобудните студенти
"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес