Реакциите на политическите сили след излизането на ИТН от управлението

1854
Реакциите на политическите сили след излизането на ИТН от управлението
Снимка: БГНЕС

От „Демократична България” ще търсят начин управлението да бъде укрепено. В тази тежка ситуация на война и на икономически предизвикателства е безотговорно да оставим държавата без управление. Това каза на влизане в Народното събрание депутатът от ДБ Атанас Атанасов след излизането на ИТН от коалицията.

Според него трябва да бъде направено всичко необходимо да бъдат предотвратени избори. „Каквото и да ви говорят, да знаете, че става въпрос за пари”, отбеляза той. 

Мирослав Иванов: Нямаме нужда от нова политическа криза

Разчитаме на 12 гласа на разума. Пред това правителство стоят доста важни проблеми, които трябва да бъдат разрешени. За всички е ясно, ...

Дали Бойко Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ, Атанасов каза: „Той има качества за тази позиция, доказал го е от годините”.

"Да видим следващата седмица како ще стане. Все пак има конкретна политика, която да се проведе. Има конкретни задачи, които трябва да свърши този парламент. Ако трябва да се стига до избори, ще ходим до избори", заяви депутатът от БСП Александър Симов. Той смята, че социалните параметри на бюджета ще минат в зала.

"Надявам се на здрав разум, но в крайна сметка никой не се плаши от избори. Ако трябва, ще направим нови избори и още едни след тях. Много ми е трудно да ви кажа дали ще има преформулиране. За да има, трябва да има все пак някакво мнозинство. В рамките на днешния и утрешния ден мисля, че това ще се изясни", заяви още той. 

"Мостовете между ИТН и останалите коалиционни партньори не са прекъснати, особено с частта извън ПП", коментира Любомир Каримански в кулоарите на парламента. Той поясни, че ще подкрепят бюджета в социалната политика. По думите му парламентът ще си работи, както досега.

Относно изявените намерения от страна на Ива Митева за кабинет на малцинството, съставен от „Има такъв народ”, Каримански обясни, че не са водени разговори с президента Румен Радев за мандат. „Не сме имали категорично”, посочи той.

Лорер: Възможно е някои от министрите на Слави Трифонов да продължат да работят за нас

"Не всички министри на „Има такъв народ“ са си дали оставките. Може някои да останат в нашия отбор, имали сме градивни елем...

„В тази ситуация най-лошото е да се говори с квалификации или да търсим и да обиждаме конкретни личности. Няма да го направя. Едно е ясно обаче – вчера, по време на пресконференцията на ПП - от страх – разчетете го и като кризисен PR, и като ситуация, в като те нямаха решение какво да правят, министър-председателят показа истинското си лице. То не беше по-различно от това на Бойко Борисов, който преди няколко парламента предлагаше по 10 депутати, за да осигури кворум в парламента”. Така Станислав Балабанов от ИТН коментира трусовете в коалицията.

"Окей е да има избори, за да измете народът най-голямото недоразумение за последните 30 години", каза Йордан Цонев от ДПС относно бъдещето на управлението на страната.

"ДПС винаги подхожда отговорно към всяка политическа криза и намира изход от всяка такава”, заяви от своя сътрана Хамид Хамид.

Запитан дали от партията биха подкрепили кабинет на малцинството в дадени решения на това правителство, той отговори: „Да подкрепяме кабинет на Кирчо Лъжеца и Асен Крадеца? Вие шегувате ли се?”.

На въпрос дали биха подкрепили друго правителство в рамките на настоящия парламент, Хамид заяви: „Всичко е възможно”.

Проверяван ли е Слави Трифонов за дейността, доходите и имуществото му - важни въпроси

"Има такъв народ" са поискали в Антикорупционната комисия -  КПКОНПИ да има борд от четирима души – с по един член, назначен...

"Написахме при какви условия можем да участваме в управлението. В противен случай отиваме на предсрочни избори. Оказа се, че това, което иска българското общество, не е това, което иска българското Народно събрание", кометира в кулоарите на парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. По думите му или народните представители не са народни или някой тежко лъже българския народ. Костадинов коментира още, че няма нищо лошо в провеждането на референдум за излизане от НАТО.

ОЩЕ: Премиерът след напускането на ИТН: Готови сме на правителство на малцинството (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика