Реформаторите продължават да настояват за референдум за задължителното гласуване

6487
Реформаторите продължават да настояват за референдум за задължителното гласуване

Реформаторите продължават да настояват за референдум за задължителното гласуване, който да се проведе паралелно с местните избори.

„Вече сме водили разговори с партиите от мнозинството. Коментирали сме кога трябва да започне законодателната инициатива, за да стигне времето. През юли трябва да сме напълно готови с всички формалности за организирането на референдума”, каза във Велико Търново заместник председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде Дарик.

Реформатори и патриоти ще издигат общи кандидатури на местните избори

Реформаторският блок и Патриотичният фронт преговарят за издигане на общи кандидат кметове на местните избори. Сред градовете, в к...

Той обяви, че на есен ще гласуваме посредством съществуващия избирателен кодекс. „Имахме предложения за промяна от Патриотичния фронт, които настояваха за рязко и десетократно повишаване на прага за преференцията. Нашата позиция е категорично против. Българските граждани завоюваха правото на пренареждат листите, така че ако то им бъде отнето, означава властта да бъде върната на партийните апарати”, посочи Кънев.

Реформаторът посочи, че коалицията ще атакува червените крепости във Великотърновско. За общини като Павликени, Полски Тръмбеш и Сухиндол ще се търси широко обединение. „Вярвам, че сдружаването на всички десни партии на първи тур би било по-мъдрата стратегия. Ще търсим варианти, които да пречупят доминацията на БСП, която е убийствена за икономическите резултати на общините и ежедневието на жителите”, каза още Радан Кънев.

"РБ не приема местните избори като възможност за справяне с партийни проблеми, както правят в момента ГЕРБ, БСП и ДПС. За нас местните избори са процес, в който хората могат да формират желаната от тях власт чрез избраните от тях личности", заяви още Кънев.

 

Р. Петков: БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота

Ръководството на БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота. Това е много голяма грешка - тази надменност и неадекватно...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика