Реформаторите ще разчитат на омбудсмана, за да блокират Закона за НСО

4541
Реформаторите ще разчитат на омбудсмана, за да блокират Закона за НСО

НСО ще може да задържа граждани толкова време, колкото реши. Това е основният аргумент, който изтъкна депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев в сутрешния блок на bTV.

На въпрос на кого ще разчитат Реформаторите в парламента при опита им да оспорят Закона за НСО, Ананиев отвърна, че вече имало 41 гласа – заедно с Патриотичния фронт. Имаме да съберем само още 7 души, а да не забравяме, че омбудсманът може да сезира Конституционния съд при нарушаване на правата на гражданите. Такова очевидно има, така че г-н Пенчев нека се замисли, призова Ананиев. И добави, че е очаквал президентът да не подпише влизането в сила на закона. Ананиев коментира и със „Защо не” предположението, че Реформаторите могат да разчитат и на Мая Манолова, но „тя заема поста от ноември, а дотогава има два месеца и трябва да сме действали”, коментира депутатът.

Ген. Миланов: НСО не ползва СРС-та

НСО не прилага специални разузнавателни средства. Това каза генерал Румен Миланов, бивш директор на БОРКОР в във връзка с приетия Закон...

Остава усещането, че някой си прави частна армия, собствен преториански взвод, с който да бъде неприкосновен, заяви Ананиев. С новия закон легитимираме всички проблеми, свързани с НСО, през последните 10 години. Говоря за всички катастрофи, за всяка неправомерно използвана прекомерно сила, добави депутатът.

В цяла Европа НСО е дирекция към МВР, а при нас НСО отива към президента – защо, попита Ананиев. Хората, които трябва да се охраняват, са около 30 души и са изписани в закона. Но след това идва и добавката, че може да се пазят и хора, от които зависи „сигурността на държавата”. НСО може да реши за всеки, че от него зависи сигурността на държавата и да му сложи охрана, посочи Ананиев. И обърна внимание на Ахмед Доган – с какво той е ключов за българската сигурност, та трябва да бъде охраняван, попита депутатът. Може да е бил президент в сянка, предположи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика