Реформаторите страдат от раздвоение, категоричен е Борисов

2143
Реформаторите страдат от раздвоение, категоричен е Борисов
Снимка: БГНЕС

Радан Кънев го обичам много, но реформаторите трябва да станат наясно със себе си.

Така премиерът Бойко Борисов коментира изказване на Радан Кънев от тази сутрин, в което той го обвинява в лъжа, че ДСБ има влияние на съдилищата.

Радан Кънев отвърна на Борисов, разтревожи се за провала на здравната реформа

Това са само малка част от лъжите, които премиерът си позволи в това интервю - за първи път и между другото, вече коментирах, че Бойко,...

Борисов коментира, че няма как Реформаторският блок да бъде управляваща опозиция, защото действията му имали раздвоение. Премиерът даде за пример Радан Кънев "отива при президента с Реформаторския блок, а на другия ден казва "Аз съм в опозиция".

"Няма как да го класифицирам като поведение, но това е все едно да направя в парламента опозиция на управлението на ГЕРБ. Няма логика в това, което реформаторите правят", заключи премиерът.

На въпрос защо обръща толкова внимание на Радан Кънев Борисов обясни, че той бил "от сутрин до вечер по медиите", за да коментира ГЕРБ. "Всеки ден е в някоя телевизия и всеки ден единствено ГЕРБ му е в устата. Да сте го чули да говори за БСП", попита реторично Борисов.

Във връзка с решението на Конституционния съд да обяви за противоконституционно разделянето на здравноосигурителния пакет на задължителен и допълнителен, което беше основна част от реформата на здравния министър Петър Москов, Борисов обяви:

Москов: Ще се съобразим с КС и ще внесем промени в закона

Ще се запознаем с мотивите на Конституционния съд, ще променим текстовете и отново ще ги внесем като поправки в Закона за здравеопазван...

Естествено, че продължавам да подкрепям министър Москов и не коментирам решенията на Конституционния съд, както винаги.“

"Сутринта се видяхме рано. Говорихме. Каза, че няма нищо тревожно", поясни той и добави, че не може да каже защо са допуснати неточностите в закона, но ще бъдат поправени“, коментира още той.

По думите на премиера Москов достатъчно грамотен човек, разбира от това, което прави и ако има някаква неточност, ще я поправи.

Във връзка с поисканата от опозицията оставка на министър Москов, премиерът каза, "че има много да чакат."

Конституционният съд отмени здравната реформа на Петър Москов

Конституционният съд (КС) отмени реформата на здравния министър Петър Москов, с която медицинската помощ, платена от касата, беше разде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика