Реформаторите в Южна България: Ще работим за скоростен път между Стара Загора, Хасково и Кърджали*

1242
Реформаторите в Южна България: Ще работим за скоростен път между Стара Загора, Хасково и Кърджали*
Снимка: РБ

Ще работим за осигуряването на финансиране за изграждането на скоростен път между Стара Загора, Хасково и Кърджали. Необходимо е спешно свързване на трите области. Това е неразделна част от изграждането на скоростен път по направление на Трансевропейски коридор №9, свързващ Русе, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали до ГКПП „Маказа“.

Тази транспортна връзка е с приоритет за приблизително 450 000 души. Това каза днес в Хасково водачът на листата на КП „Реформаторски блок - Глас народен“ за 27-ми МИР Стара Загора Димитър Танев. Той заедно с водачите на листата на коалицията за Хасково Стефан Димитров и за Кърджали Денислав Генчев подписаха меморандум пред нотариус, че когато бъдат избрани за народни представители ще работят за този приоритет.

Убедени сме, че така ще намалим броя на пътно-транспортните произшествия. При среден трафик на денонощие от около 4000 леки автомобила и 1700 товарни, ще се стигне до икономии на работни часове, гориво и смазочни материали в размер на около 200 000 лева на денонощие.

ЦИК се съгласи прокуратурата да повдигне обвинение на кандидат за депутат

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) уважи мотивираното искане на главния прокурор Сотир Цацаров и даде разрешение за...

Скоростният път се предвижда да бъде изграден с по две самостоятелни платна за движение във всяка посока, разделителна ивица между тях не по-малка от 2 метра, предпазна телена ограда, площадки за отдих и площадки за принудително спиране. Максимално допустимата скорост за движение е 120 км/ч.

Облекчаването на потока на пътници и товари ще засили икономическите връзки между държавите от Европа и Близкия Изток. Създаването на подобна инфраструктура ще даде тласък за развитието на индустриална зона „Тракия“ и за откриването на нови работни места.

Водени от разбирането, че този проект е важен независимо от политическите разбирания, ще привлечем към тази кауза народни представители от всички парламентарни групи, които търсят икономически ръст за нашите три области.

Подписването на този меморандум и волята ми за активни и резултатни действия е част от един от приоритетите ми за Стара Загора и региона – индустриална зона, която да осигури икономически растеж и устойчиво развитие тук, допълни Танев. Радвам се на успехите на Пловдив, но и Стара Загора трябва да стане привлекателна инвестиционна дестинация.

"РБ-Глас народен" искат решението за цената на газа да се вземе от следващото Народно събрание

Във връзка с позициите на ГАЗПРОМ и ЕК за намаляването цената на газа за потребителите, сред които и българските, „Рефоматорският...

Междувременно поредният заводът за преработка на ориенталски тютюн е край с. Радиново, Пловдивско. Това е най-крупната инвестиция на американската компания “Сокотабгруп”. Остава въпросът защо не Стара Загора?

Предложеният днес проект е на стойност 100 млн. прогнозно по предварителни изчисления, но икономическият ефект ще е изключително голям. Разговорите с инвеститори показват, че в Пловдив има пренасищане в индустриална зона Тракия. Ние трябва с тази крачка да изпреварим други региони с осъществени вече връзки.

Трябва да бъдем визионери, Стара Загора е място за качествено обучение, кадрите трябва да задържим тук. Затова този проект е изключително важен за региона.

*Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика