Реформаторският блок поиска подкрепата на "Ранобудните студенти" срещу властта

18543
Реформаторският блок поиска подкрепата на "Ранобудните студенти" срещу властта
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок поиска подкрепата на "Ранобудните студенти" срещу правителството "Орешарски".

В писмо, разпространено и до медиите, от десния съюз призовават недоволните млади хора да подкрепят политическите решения, предложени от реформаторите за излизане от кризата.

Радан Кънев: Реформаторският блок и ГЕРБ са на едно мнение за оставката на кабинета Орешарски

Истина е, че искаме да организираме всеобща среща между всички политически и неправителствени организации, които желаят оставката на то...

Убедени сме, че следващото правителство на България трябва да бъде реформаторско правителство с кратък мандат - като гаранция, че не става дума за поредната безпринципна промяна на върха, а правим първа крачка към възстановяване на почтеността в политическия живот, пише в текста.

Пълният текст на писмото гласи:

"Уважаеми Ранобудни приятели,

Ние сме заедно с вас от седем месеца. Заедно сме, защото се борим за една и съща кауза – оставка на правителството и отваряне на път напред за България. Заедно сме, защото назоваваме ясно проблемите пред обществото ни - липсата на законност, която спира развитието ни; мафията и корупцията, които ни правят бедни.

Реформаторският блок първи поиска оставката на кабинета още на 15 юни 2013г. Ние подкрепихме Ранобудните студенти и осъдихме насилието срещу вас. Заведохме съдебни дела срещу полицейщината и незаконното заграждане на половин София. В нашите редици са мнозина от преподавателите, които категорично и безрезервно ви подкрепят.

Днес ние предлагаме път за излизане от тази криза. Път, по който оставката е само първа крачка. Даваме си сметка, че сами не можем да се справим със задачите пред българската политика днес, защото доверието в политиците е убито. Убито е от наемниците на мафията в НС и правителствата, които обезсмислиха демокрацията, пазара и Европейското ни членство. Злоупотребиха с властта и я отнеха от нейния носител - българските граждани.

Затова ви призоваваме да подкрепите политическите решения, предложени от Реформаторския блок. Убедени сме, че следващото правителство на България трябва да бъде реформаторско правителство с кратък мандат - като гаранция, че не става дума за поредната безпринципна промяна на върха, а правим първа крачка към възстановяване на почтеността в политическия живот. Неговата задача е да предприеме спешните мерки и да започне реформите, предложени от Реформаторския блок, след което – да подаде оставка.

За този път търсим вашата подкрепа, както и подкрепата на всяка политическа и гражданска организация, която е в опозиция на това правителство.

Няма да се откажем, докато не отвоюваме държавата от мафията. Ще бъдем заедно до оставка и промяна.

Реформаторски блок
София, 08.01.2014 г."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика