X
 
 

Решетников нарече Нинова лъжкиня, твърди, че са говорили неформално за Радев

7170 34
Решетников нарече Нинова лъжкиня, твърди, че са говорили неформално за Радев
Снимка: БГНЕС
Среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и о.з. генерал Леонид Решетников в Москва е имало. Това става ясно от писмо на самия Решетников, който е по-известен като директор на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), чийто учредител е президентът на Русия Владимир Путин. Генералът дори директно нарича Нинова лъжкиня, защото той още работел за Кремъл и не бил уволняван заради корупция.

Писмото на Решетников е написано на бланка на РИСИ и беше публикувано в „Афера.БГ”. С него той се обръща към българските политици и журналисти. Решетников пита дали е престъпление политически лидер като Нинова да се срещне с ръководител на руски аналитичен център, който е свързан с Кремъл. Според Решетников такава среща е напълно нормална – политически анализатор да се срещне с политик, като това е по принцип търсен контакт.

Нинова: ГЕРБ и ПФ просто не можаха да се разберат за влияние и министерски кресла

 Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Ние подкрепихме с гласуване предложението на ПФ минималната пенсия да стане 2...

По думите на генерала срещата не е била тайна, а в кафене на хотел „Кристал Палас”. Решетников твърди и, че Нинова сама посочила името на ген. Румен Радев като кандидат за президент, който БСП може да подкрепи, но наравно с други възможни кандидатури. „Какъв е проблемът в това? Президентската тема беше тема и във всяко кафене в София”, заявява руският о.з. генерал. И добавя, че явно за българските политици и медии е позорно български политик да се срещне с руски политически анализатор, но не и с американски. „На българския народ тази пропаганда не действа”, убеден е Решетников.

Думите на о.з. генерала са интересни в контекста на това, че Корнелия Нинова го нарече „компроментиран” и „изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси”. "Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси. Още повече  днес, когато разбрах, че една партия, командвана от Турция и от Ердоган, иска специална анкетна комисия в парламента, заедно с ГЕРБ, по този случай. Някакъв компрометиран о.з. генерал, който е изгонен за корупция от Кремъл, в договор с ДОСТ и ГЕРБ да ми искат обяснение - няма да стане”, бяха думите на Нинова, след като депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева я попита дали е обсъдила кандидатурата на Радев с Решетников. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан също не пропусна възможността да нападне Нинова и заяви, че тя е лъжкиня по отношение на Решетников.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Alex 13 Alex преди 3 години Профил на трол?
  МОЛЯ ,ВИЖТЕ ПО-ГОРЕ , ПРЕЗ ФЕЙСА , КАКВО СЕ ОПИТВА ДА СТОРИ КОМУНИСТЪТ ''ДР.''ГЕОРГИ ИВАНОВ ! КОГАТО КОМУНИСТИТЕ СА НА ТЯСНО , ''ПРАВЯТ ЧУДЕСА'' !! ТОВА Е СТАР КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРИК , СТАР КОЛКОТО РУСКИТЕ БОЛШЕВИКИ ! ОПИТВА СЕ ДА ОБЪРНЕ ''РЕЗБАТА'' НА СА АГЕНТИ РАДЕВ - БИЛ НАТОВЕЦ , АГЕНТ НА ЦРУ ОТ КОЕТО ЛОГИЧНО СЛЕДВА , ЧЕ РЕШЕТНИК виж още ›› ОВ И ''НАШАТА''КОМУНИСТКА КУРНЕЛИ НИНОВНАЯ СА АГЕНТИ- ВЕРБОВЧИЦИ НА ЦРУ , А ПУТИН , НАТЮРЛИХ , РЕЗИДЕНТ !!! ЦЕЛТА ИМ Е ДА ДИСКРЕДИТИРАТ ЛЯВАТА ИДЕЯ И СОЦИАЛНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПОЛИТИКА , КОЯТО ВОДЯТ СОЦ.ПАРТИИТЕ В ЕВРОПА И СЪОТВЕТНО И БСП , БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ ! ВЪОБЩЕ , ''ДРУГАРЯ'' Е ЗАБЪРКАЛ ЯК КОМУНИСТИЧЕСКИ КАЧАМАК !!! КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИ ЗОРЪТ !
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Смях в залата , бурни аплодисменти , преминаващи в овации ! Алекс , що резилиш партията - кърмилница , бе ?
  : 2 !
 • Георги Иванов 13.2 Георги Иванов преди 3 години Профил на трол?
  Ми какъв е бе.кьопеко фашингтонски...военен,специализирал в САЩ и впоследствие назначен главнокомандващ ВВС на РБ...не е агент на ЦРУ...само амеба може да повярва,а твоя интелект е по-нисък от снежния.
  : 2 !
 • Alex 13.3 Alex преди 3 години Профил на трол?
  ''Др.'' Иванов , не си първия дървен комунист , когото , ''виждам'' ! Ти не си , дори, и кьопек , а си най-обикновен дръглив червен чакал ! Слава Богу , че вече сте в червената, книга ! Не оспорвам , че си част от фауната , но......толкова !Rot Front1
  : 4 !
 • Георги Иванов 13.4 Георги Иванов преди 3 години Профил на трол?
  орА извън грухтеното на тъпи сравнения и обиди,съгласно ЦРУшкия Наръчник на трола - астротърфър,нещо като факти или логични заключения,които да оборват моята теза, имате ли?
  : 2 !
 • АНАТЕМА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ 12 АНАТЕМА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ преди 3 години Профил на трол?
  И в Европа се говори,че избора на Радев е манипулация и то най-голямата до сега - нищо чудно - всички знаем че всички основни политически сили са руски службаши, защото са си клонинги на БКП и искат да ни задържат в руската зависимост и заедно са за руския кандидат, т.е. Радев.
 • Анонимен 12.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  така е - само ДСБ са изключение ...
  : 2 !
 • ГЕРБ=БСП 11 ГЕРБ=БСП преди 3 години Профил на трол?
  ще припомня как Цецка Цачева плаче за убития си дядо от комунистите , но казва че не се срамува от членството й в БКП - упреква комунистите че са убили дядо й, но не се срамува че е била член на тяхната организация - герб са тотална шизофрения - десни / комунисти с лидер мутра/демократ
 • Македонецъ 10 Македонецъ преди 3 години Профил на трол?
  6 месеца преди изборите в Чехия са изпратени около 90 руски професионални пропагандисти Като чета как безпрепятствено са се разпореждали руските “професионалисти” не къде да е, а в Чехия (?!)и как са манипулирали там изборите, за да бъде избран проруският Милош Земан, мога да си представя как са се вихрили руските “професионалсти” у нас при наличието на най-многобройната, най-охранената и лишена виж още ›› от всякакава морални задръжки руска Пета колона - резултатите от сегашните президентски избори не са истинските и не ги примам - извършена е отново гиантска изборна манипулация като през1990 и 2001. Изборните резултати за президент на България 2016 г. са фалшифицирани и най-честно и с най-малки последствия е “избрания” НЕ от нас, българите, президент, льотчикът - руски резидент сам да си подаде оставката СЕГА, преди да е встъпил в длъжност, преди да се е заклел, че ще работи за България??, защото той със сигурност няма да има възможността да го прави, поради ангажиментите, които е поел, пред русия, враждебна на родината му държава - окупатор.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  ГОСПОД ДА ИЗТЕПА РУШНЯЦИТЕ ДО КРАК МАМА ИМ ДЕЙБА ЕМПЕРЕЛЕСТИЧЕСКА
  : 5 !
 • Анонимен 10.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  виждам, че и умни макета има ...
  : 1 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Проста селянка !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Проста селянка !
 • Напушен 8.1 Напушен преди 3 години Профил на трол?
  Просветителите са за това да просвещават, а ние си дойдохме на думата. Спорно е дали прост СЕЛЯНИН, е по- обидно от прост ГРАЖДАНИН, щото тя простотията ходи по хората. И явно много отдавна глупостта, простотията и лицемерието са нагазили компаньон Ниновная!
  : 0 !
 • Напушен 8.2 Напушен преди 3 години Профил на трол?
  Просветителите са за това да просвещават, а ние си дойдохме на думата. Спорно е дали прост СЕЛЯНИН, е по- обидно от прост ГРАЖДАНИН, щото тя простотията ходи по хората. И явно много отдавна глупостта, простотията и лицемерието са нагазили компаньон Ниновная!
  : 0 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Стрина Нина е традиционалист, а по стаааара традиция комунист без лъжа не може!!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  От злобните коментари става ясно, че плебеите коментатори са клиенти на Манафа Местан и на Турция !
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Освен руските троляци, други клиенти Манафа Местан и на Турция не виждам! Нали стана ясно на всички, че т.н. турска партия и основана от КГБ! Продажни твари!
  : 4 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  “…България е част от Евразия в културен, исторически и религиозен аспект…” – тази е едната от двете принципни опорни точки на русофилите (наивни невежи или платени агенти – без значение), която трябва да бъде повсеместно опровергавана като исторически невярна. Да, може и да е вярно, че Българите са странствали из Азия, но именно те са давали своята култура на народите, с които са влизали в контакт виж още ›› , а не са част от нея – има голяма разлика! Колкото и местни и чужди папагали да повтарят като мантра, че сме “мръсно племе, мелези, татари”, че идваме от азиатските пущинаци и че мястото ни е обратно там, истината, от гледна точка на историята, е малко по-различна – ние сме европейци и по произход, и по исторически път – минал и бъдещ! Податки има не една и две – ето най-съществените: 1) според изследвания на ДНК-профилите на съвременните народи, Българите са преки потомци на онези жители на Балканския полуостров (траките), които са живели тук преди 6000 години; 2) според клаузите на сключения в 681г. мирен договор, който поставя началото на Дунавска България, Византия признава на Аспарух правото да владее земите между Истрос (Дунав) и Хемус (Стара планина) по: т.2 “военни заслуги” (че ги е победил в битка) и (Забележете!!!) т.1 “по право на наследство”; 3) в резултат на Покръстването (863-866г.) българският е четвъртият канонично признат език (след латински, иврит и гръцки), на който могат да се пишат богослужебни книги и да се извършват църковни служби, а в следствие на Златния век на българската книжнина (уникален само за нашия народ феномен в световната история!) Българите не само че са можели да четат и пишат, но и са четели басни на Езоп, например. Втората принципна опорна точка на русофилите, която се разпространява като внушение масово по всички видове български медии е, че “Европа (ЕС) е слаба и ще се разпадне”. Това много напомня на популярния от романа “Под игото” израз “Туркия ке падне”, в който роман героите на Вазов се надпреварват да правят тънки сметки кога точно Туркия “ке падне”. Звучи познато, нали? Научният термин, с който се обяснява изкуственото събиране на отделни детайли, извадени от своя контекст, с цел да се докаже дадена теза, се нарича еклектизъм. Това правят русофилите – използвайки дадени моментни пороци и недостатъци на сегашния формат на ЕС, се опитват да отклонят омаломощените Българи от предначертания им път – към Обединена Европа. Обединена Европа е безспорното бъдеще на всички европейски народи и, рано или късно, ще бъде историческа даденост. А това, че на някои от сега съществуващите “полюси”, “велики сили”, каквато е Русия, не им е изгодна появата на нов самостоятелен играч, е съвсем отделен въпрос… Покрай тези две опорни точки могат да бъдат изведени и обобщени два от най-основните пороци на комунизма: 1) подмяната на историята; 2) “промиването на мозъци” в смисъл на подмяната на прилагането на съзнателна активна воля, с която да се чертае собствен жизнен път, със липсата на вяра в собствените сили, комплексиране и обезверяване, което налага изстрадалите Българи постоянно да се оглеждат за някой “бащица”, който да простре отгоре им покровителствен похлупак (и щом “Европа е слаба”, кой по-подходящ бащица от Русия?!). Доколкото комунизмът е материалистична по своя характер доктрина, неговите измерители за съпоставка не излизат вън от рамките на триизмерния физически свят, тоест – основават се само на видимата (и преходна) материална цивилизация, но изпускат от гледа си не толкова видимата (и непреходна) духовна култура. Така например, ако съпоставим България и Русия по материални критерии, очевидно е, че ние сме “малки” а те са “големи” – ние сме 5 млн. души и имаме 3 танка и 2 самолета, а те са 140 млн. и имат 3000 танка и 2000 самолета (образно казано). Иха-а! В духовния свят обаче не количеството играе роля, там няма “малки” и “големи” – защото през вековете именно измежду тези 5 млн. са излъчени белязани личности, които са направили така, щото другите 140 млн. да не останат пещерни диваци. Именно руснаците пишат на българска азбука, говорят на български език и изповядват българска вяра, а не обратното (както заяви наскоро Владимир Путин), защото Българите са имали потенциала да изведат духовната просвета като идея (Златния век).
 •  Антон Данчев 5.1 Антон Данчев преди 3 години Профил на трол?
  Уважаеми господине 5 , изненадам съм от дългия Ви ''доклад''! Всичко , което пишете е точната историческа истина , но на кого пишете ? Вероятно , не на нас , а на комунистите и това е грешка !! Напразно сте се трудили толкова ,те няма да Ви разберат , ако , въобще , евентуално , прочетат нещо ! Комунистът си има своя религия и те се кланят само на своите ''богове виж още ›› ''! Нищо не може да ги промени , освен въже или дърво !!! Съжалявам ! Толкоз !
  : 6 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Уважаеми Антон Данчев, във всеки блог влизат всякакви хора и четът. Това, което пиша, е за всички. Убеден съм, че нещата трябва да се казват ясно и на висок глас. Към ден днешен смятам, че просветителството трябва да е основна задача на всеки родолюбив българин. Бъдете здрав.
  : 2 !
 •  Антон Данчев 5.3 Антон Данчев преди 3 години Профил на трол?
  Уважаеми г-н 5.2 , за просветителската /будителската/ Ви роля, поклон ! Настанало е време паисиево ! Наистина е необходимо за всички хора , но всуе се морите, що се отнася до псевдосоциалистите /комунистите/ в България ! Причислявате ли ги към човешкия род ? Към фауната -да , но към човеците...? Може би си мислите , че съм някакъв фанатик ? Не ! Нормален човек съм , но тези човекоподобни същес виж още ›› тва успяха да променят ''чипа'' на българина т. е. това което османлиите не успяха да сторят за пет века , комунистите , с насилие , кръв и ''възпитание'', за петдесет години - успяха , черпейки опита на болшевиките ! Въпросът ми към Вас е - къде е българинът сега и дали чрез будителство ще събудим мъртвата българщина ?
  : 2 !
 • Анонимен 5.4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Съзнателно пропускате много факти от българската история.Съвременните българи са се появили след като са смесили три народа славяни, траки и прабългари.Тъй като славяните са били мнозинство затова е приет като книжовен език славянския език а не тракийския ли на прабългарите и затова българския език спада към славянската езикова група.Още при създаването на България през 681 г. в исторически източн виж още ›› ици се посочва за съюза на Аспарух със седемте славянски племена живеещи на територията между Дунав и Стара планина, които още не са били създали своя държава.Прабългарите въпреки че са били малцинство са действали като мая която е създала през 681 г. България.
  : 4 !
 •  АНТОН ДАНЧЕВ 5.5 АНТОН ДАНЧЕВ преди 3 години Профил на трол?
  5.4 , НЕ НИ РАЗКАЗВАЙТЕ ФАЛШИВАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ , ''СЪЗДАДЕНА'' ОТ СЪВЕТСКИЯ АКАД.ДЕРЖАВИН И ГРУПА ! КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ? КОЙ ИЗМИСЛИ ТЕЗИ МИТИЧНИ СЛАВЯНИ? ИЗМИСЛИ ГИ ИМПЕРАТРИЦА ЕКАТЕРИНА II С ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ ! НЕ ВИ ЛИ Е ИЗВЕСТНО ТОВА , ГОСПОДИНЕ ?
  : 2 !
 • Анонимен 5.6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До 5.4: Можете ли да ми назовете едно име на славянско племе, или един музей, експониращ поне един "славянски" артефакт, защото моите именити "колеги" Божидар Димитров и Андрей Пантев не успяха! Само, моля Ви, не ми показвайте цитати от руската Уикипедия, защото и моите именити "колеги", споменати по-горе не направиха, познавайки това издание, за да не се изложат. Про виж още ›› пагандата все пак не е наука.
  : 3 !
 • Арс 4 Арс преди 3 години Профил на трол?
  Този генерал почва да ми става много симпатичен.Дано Путин му намери друга длъжност.Страхотен.Човека си следва принципите!Слушал съм изявления.Сигурно е много интересен събеседник на по чашка водка!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Самият Путин го чака друга длъжност в Хага! Килията на Милошевич пустеела!
  : 8 !
Нагоре