Ревизоро в сблъсък с жените в ГЕРБ, иска от Борисов шамарена фабрика

19672
Ревизоро в сблъсък с жените в ГЕРБ, иска от Борисов шамарена фабрика
Снимка: БГНЕС

Ние сме премиерска република, Бойко го играе цар и съдия. Това е лаконичната оценка на депутата от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизоро за първите 100 дни работа на правителството на Бойко Борисов.

След като раздава присъди на съдиите, на другия ден премиерът става и владика – опрощава този или онзи, решава и кой закон да остане внесен и кой да бъде изтеглен, сигурен е народният представител.

"Протестна мрежа": 100 дни управление на Борисов, моделът КОЙ пак е на власт

След като в петък, 13 февруари, второто правителство на Бойко Борисов представи своя отчет за първите си 100 дни на управление, дойде о...

Когато поискахме с поправка в Закона за МВР да махнем главния секретар, беше поискана почивка в пленарна зала. След това се въртяха телефони до Брюксел и хоп – смяната на главния сектретар и шефа на ДАНС отиде на заден план. Същото нещо се случи и с пенсионната реформа, каза Димитров. Случи ли се КТБ – случи се, а ние оставяме същата система на МВР. Какво ще се случи следващият път, попита Емил Димитров.

Тук депутатът от БДЦ Росен Петров обясни, че скандалът станал факт след като Пламен Нунев е поискал с поправка да бъдат сменени настоящите шефове на МВР, на ДАНС и ДАТО. Опозицията не беше съгласна да се гласува закон за човек, каза Петров. А Димитров отвърна – след като Борисов е доволен от хора като Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, да обясни на 200 хил. души, опарени от КТБ. Не обичам хора като един генерал от Вътрешната комисия да хвърля дъвки в публичното пространство и да се почва – гъсеници, червеи, каза Петров.

Когато Борисов го играе цар, министрите го играят царедворци. Държавата е на автопилот – един отговаря, другите само се возят и се кръстят да кацнем, категоричен беше Димитров. Никаква диалогичност няма – нали искаме матриархат в България, но имаме един кокошарник. И ако за БСП е ясно, че най-силните мъже са жените - Мая, Корнелия, то за ГЕРБ не знам как би могло да се получи, посочи депутатът. Три-четири жени от ГЕРБ се надпреварват за благосклонността на премиера – Цецка Цачева, Менда Стоянова и Цвета Караянчева, посочи народният представител. С мъжете в ГЕРБ се разбирам много добре, но не и с жените, обясни Ревизоро.

Искам това правителство да успее, да изкара четири години. Но вместо това е създаден хайлайф от министри. Може ли да вкараш в последния момент поправка за 16 млрд. лева дълг, след като три месеца го готвят? Защо не дойдоха да го обяснят, попита Ревизоро. Коалицията трудно функционира и на мен не ми е приятно по телефона, дистанционно, някой да решава – този закон изтегли, онзи внеси, добави Димитров.

Каква е оценката на втория кабинет на Бойко Борисов?

Днес второто правителство, водено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, даде отчет за първите си 100 дни на власт. Отчетът премина без на не...

Искам да видя Борисов като диалогичен генерал – който пуска шамарената фабрика, когато се налага, завърши Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика