Росица Янакиева: Изборният кодекс се нуждае от промяна

25229
Росица Янакиева: Изборният кодекс се нуждае от промяна

Изборният кодекс се нуждае от промяна. В противен случай наесен ще правим нови избори по старите правила, които позволяват манипулиране на вота и масово купуване на гласове. Това заяви в ефира на телевизия Евроком членът на НС на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) и кмет на община Перник Росица Янакиева.

Според нея предстоящите предсрочни избори ще доведат до ново коалиционно управление на страната. То обаче трябва да бъде гарантирано от ясно разписани споразумения за политиките, които ще следват и провеждат партиите участнички във властта. Защото само така ще се гарантира управление на принципна основа, информира пресцентърът на АБВ.

Росица Янакиева: Предсрочен вот ще доведе до поредното масово купуване на гласове

Предсрочен вот, в условията на действащия в момента Изборен кодекс, ще доведе до поредното масово купуване на гласове. Сега действащите...

Янакиева бе категорична, че участие в ръководните за държавата органи не е самоцел за АБВ. Формацията би била съгласна на партньорство единствено с партии, който предлагат политики, близки до нейните.

Държавата е в много тежко състояние и този, който поеме отговорността да я управлява, ще бъде принуден да се справя с редица трудности, посочи в заключение Росица Янакиева. По думите й страната ни трябва да договори максимално бързо средствата от ЕС за следващия програмен период.

Необходимо е и спешно да бъдат променени правилата за работа със средства от еврофондовете така, че парите да започнат да достигат до повече бенефициенти, представители на дребния и среден бизнес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика