Росица Янакиева: Решението за изключването е на ръководството, не на партията

13343
Росица Янакиева: Решението за изключването е на ръководството, не на партията
Снимка: БГНЕС

Болката не е от изключването, а от това, че в ръководството на БСП продължава да липсва чуваемост. Решението на това ръководство не е решение на партията. Това заяви в ефира на Нова телевизия членът на инициативната група на АБВ и кмет на Перник Росица Янакиева. Тя твърди, че тезата й се потвърждава и от резултатите от вчерашното гласуване на Националния съвет на социалистите, който взе решението да изключи част от членовете на АБВ от левицата с 85 гласа "За", при условие, че в този орган на БСП членуват 181 души.

Резултатите от този вот показват, че проблемът с липсата на комуникация с водещите фигури на "Позитано" продължава да се задълбочава, констатира Янакиева. "С нито един от хората, които вчера бяха изключени, не е воден никакъв разговор, в това число и с мен. На този етап само констатирам фактите, не правя задълбочен анализ на това, какво е водило тези хора при вземането на решението, друг е въпросът дали уставната норма е покрита, каза още тя. - Убедена съм, че България има нужда от реформа, която да постави нещата на място и да даде точни отговори на въпросите. Едва ли една такава реформа в държавата, един консенсус по национално значими теми, може да се постигне, ако не се реформира лявото пространство".

Овчаров е против изключванията от БСП и е ехиден за газовите доставки

Сценарият от вчера в исторически план не е нещо ново. Имам предвид не БСП, а исторически. Така бившият енергиен министър Румен Овчаров ...

Росица Янакиева даде за пример европейските леви партии, които се разширяват и сплотяват, докато у нас текат процеси на капсулиране и изолация. В отговор на журналистически въпрос за това как вижда развитието на ситуацията в личен план след вчерашното решение на НС на социалистите Янакиева заяви: "Ръководствата се сменят, аз никога няма да променя убежденията си. Надявам се, че ще има момент, в който отново ще бъда част от БСП".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика