РПУ-тата в малките населени места ще приемат граждани денонощно

5134
РПУ-тата в малките населени места ще приемат граждани денонощно
Снимка: БГНЕС

Дежурните в РПУ-тата в малките населени места трябва да организират по такъв начин работата си, че да имат възможност лично да приемат граждани "независимо от часа".

Това разпореди по-рано днес (17 юли) главният секретар на МВР Младен Маринов след обиколка на всички малки полицейски управления.

След оплакване от кмета на Бяла, от МВР тръгнаха да си организират работата

Всички дежурни части в малките населени места да организират така дейността си, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично ...

"Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен", допълват от ведомствения пресцентър.

Мярката е по повод трагичния случай от ранните часове на 8 юли, когато заради спор за цигара 32-годишен преби 18-годишния Алекс Ангелов. След 8 дни в кома момчето почина в Университетската болница в Русе преди ден.

Репортер на Actualno.com се свърза с най-големия синдикат във вътрешното министерство - СФСМВР с въпрос дали районните управления в малките населени места имат достатъчно полицаи, за да бъде изпълнена заповедта. 

Председателят на организацията Валентин Попов заяви, че ако няма - ще трябва да бъдат осигурени, защото това е необходимост. Той добави също, че освен заключените полицейски управления, гражданите често се сблъскват и със заключени врати на службите за противопожарна защита.

МВР иска пияните шофьори да си плащат кръвните проби

Шофьорите, употребили алкохол, сами да плащат кръвното изследване в болницата. Това предлага Министерството на вътрешните работи (МВР) ...

"Коментирайки този доста неприятен факт, ще трябва да стигнем пак до въпроса докъде е на път да я докара МВР с кадровото обезпечаване. И пак до някои от причините затова, че сега в момента всички синдикати в МВР се намират в състояние на протест", отбеляза той.

Попов заяви още, че адмирира всяко действие на главния секретар, което ще остави РПУ-тата в страната отворени по всяко време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика