Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

21915
Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор
Снимка: БГНЕС

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира от Раковски обвиненията, които лидерът на ГЕРБ отправя към държавния глава през последните дни, включително и през днешния ден.

„Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост. Защото именно Българското Съединение - този неповторим акт, най-величествен в нашата история, когато успяваме сами, без външна подкрепа или принуда, ние с единната воля на целия български народ, с държавничекса зрялост и политическа мъдрост по един почти безкръвен начин своята голяма национална цел“, каза още президентът.

Борисов: Трифонов и Радев донесоха застой и хаос

Бойко Борисов отправи поредни критики към президента Румен Радев, министри от служебния кабинет и Слави Трифонов, предаде NOVA. Бившия...

„Затова казвам, че трябва да излекуваме своите комплекси за политическа обреченост, защото именно Съединението показа, че ние сме способни да постигаме големи цели. Време е да го направим и днес", допълни той.

"Що се отнася до тревогите на левите хора в България, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, ще им кажа: "Не аз съм човекът, който ще ви предаде", заяви той. По думите му парламентът трябва да гласува актуализацията на бюджета, за да не остави българите без средства. Той повтори, че ще покани ЦИК на среща, за да видят могат ли изборите да се организират 2:1. Попитан притеснява ли се двата вота да бъдат заедно, Радев отговори: "Трябва да се организират по такъв начин, че българските граждани да упражнят често правото си на глас". На въпрос кога ще е датата на парламентарните избори, той отвърна, че "трябва да видим как Народното събрание ще гласува бюджета.

"Темата за ново служебно правителство не стои на дневен ред, очакваме парламентът да си свърши работата", допълни Радев. Попитан ще търси ли нови министри на икономиката и на финансите, след като имената на сегашните Кирил Петков и Асен Василев се спрягат за нов политически проект, президентът каза, че ако двамата искат да бъдат полезни, трябва да се занимават с друга обществена работа. "Никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Добре е нашата политическа система да постигне стабилитет от третия опит", посочи Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика