Сценарист на Слави към депутатите: Вие не сте над народа, не сте богове

11726
Сценарист на Слави към депутатите: Вие не сте над народа, не сте богове
Снимка: БГНЕС

Не сте богове, не сте императори, трябва да спазите закона. Така сценаристът на "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов се обърна към депутатите. Той се изказа от парламентарната трибуна като представител на инициативния комитет за референдума на шоуто, който днес (12 май) Народното събрание обсъжда и ще гласува.

Йорданов продължи изказването си това, че въпросите за националното допитване са подкрепени от близо 700 000 българи. Той подчерта, че референдумът не е иницииран от партия, за първи път, или от президент.

Референдумът на Слави влиза в пленарна зала утре

В първата си работна седмица след Великденската ваканция парламентът ще обсъди предложение за произвеждане на национален референдум с в...

„Това е желание на голямата част от българските гражданите. Това Народно събрание е в исторически момент, не знам дали го осъзнавате, за първи път може да докажете, че сте Народно събрание, което значи - представени от хората”, заяви Йорданов.

Той бе категоричен, че депутатите трябва да се съобразят с искането на българските граждани.

„Парламентът не може да маха въпроси, инициирани от граждани, може само да ги редактира. Според закона, приет от вас един и същ въпрос може да бъде зададен отново на следващ референдум. Ако законодателният орган в тази страна може да покаже, че може да потъпква законите, ще дадете пример, че и всеки български гражданин може да го прави или ще проявите политически разум. Или влезте в историята като първото Народно събрание, което е чуло мнението на хората, или затвърдете негативното мнение, което българите имат за вас”, каза още сценаристът.

Въпросите за референдума, иницииран от "Шоуто на Слави":

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Борисов раздаде "парите, спестени от референдума на Слави"

Премиерът Бойко Борисов съобщи във Facebook, че е "спазил обещанието си" парите, които биха се спестили от провеждането на референдума ...

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика