СЕМ ще проверява има ли цензура в БНТ

761
СЕМ ще проверява има ли цензура в БНТ
Снимка: luboslovie.bg

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще направи наблюдение на плурализма на БНТ, съобщи БНР. Това стана ясно на днешното заседание на регулатора.

СЕМ обсъди с Управителния съвет на БНТ казуса с предаването "Денят започва с култура", което обвини програмния директор Емил Кошлуков в цензура и натиск.

Новинарите в БНТ с декларация, искат защита на редакционната независимост

Журналистите от дирекция "Информация" на БНТ излязоха с позиция в защита на редакционната независимост, плурализма и отговорността. "И...

"Наблюдаваният период ще бъде от днес - един месец назад и един месец занапред - върху цялата програма на БНТ. Целта ще бъде да имаме някакви обективни данни, за това спазва ли се плурализмът и многообразието на гледните точки от обществения оператор, което е тяхно основно задължение, а наше е да го следим", коментира председателят на съвета София Владимирова днес (23 януари).

Тя поясни, че до момента в СЕМ няма постъпила жалба или сигнал от екипа на предаването. Генералният директор на БНТ Константин Каменаров заяви от своя страна, че става въпрос за комуникационен проблем.

Припомняме, че вчера (22 януари) около 50 души - интелектуалци, артисти и зрители на предаването, се събраха пред сградата на БНТ, за да поискат оставката на Кошлуков. Протестът бе организиран през уикенда, след като се разбра, че екипът на предаването е бил заплашен с уволнение, ако не удвои рейтинга на предаването и не го направи по-"лайфстайл". Пред репортер на Actualno.com Кошлуков отказа да отговори дали ще си подаде оставката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com