Шефът на Главна дирекция "Въздухоплаване" е уволнен - заради "Авиоотряд 28"

4319
Шефът на Главна дирекция "Въздухоплаване" е уволнен - заради "Авиоотряд 28"

Директорът на Главна дирекция „Въздухоплаване“ Минчо Цветков е уволнен. Това потвърдиха за Actualno.com от пресцентъра на транспортното министерство.

Цветков не е уволнен от днес (22 април), уточниха от там, като обещаха, че до половин час ще има официално разяснения. Ясно е обаче, че Цветков е освободен заради сигнали за неправоспособни пилоти, които са работели в „Авиоотряд 28“. Сигналите се разследват, добавиха от Министерството на транспорта. Според информацията от ведомството транспортният министър Ивайло Московски е взел решение още преди седмица да предложи смяна на Цветков.

Тодор Коджейков е новият шеф на Авиоотряд 28

Генерал Тодор Коджейков, бивш шеф на НСО, е представен днес следобед на правителствения отряд 28 като новия им генерален директор. ...

Информацията за нередностите при "Авиоотряд 28" беше оповестена на пресконференция на ДСБ от о.з. генерал Атанас Атанасов.

Според зам.-председателя на "синята" партия множество авиационни фирми и пилоти са превозвали пътници без лиценз. Атанасов също потвърди информацията за пилоти на вертолети от правителствения авиоотряд, които са неправоспособни.

Реформаторът беше категоричен, че прокуратурата е разполагала с тези данни от 2014 г., но досега е бездействала. По думите му данни за тези нарушения са имали и бившите министри на транспорта Николина Ангелкова (сега министър на туризма) и Данаил Папазов, който беше част от кабинета "Орешарски".

Атанасов потвърди искането на ДСБ от миналата седмица за оставка на министър Ивайло Московски. "За да няма резултат от нашите искания, явно министърът е много ценен за премиера Бойко Борисов", коментира още депутатът, като добави, че "сините" имат данни за нарушения във всеки вид транспорт

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика