Ще има ли лидерски дебат между Нинова и Борисов?

2898
Ще има ли лидерски дебат между Нинова и Борисов?
Снимка: БГНЕС

Ще има ли истински лидерски дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов - въпросът остава да тежи под серия спекулации и противоречиви сигнали.

От прессъобщения на двете партии се разбира, че БСП и ГЕРБ все още не са се договорили за пълните условия и как точно ще се проведе диспутът. Стана ясно, че най-вероятно той ще се състои в сряда (1 март) вечерта в НДК, като ще се излъчва пряко и по трите национални телевизии.

По-рано днес "24 часа" обяви, че щабовете на ГЕРБ и БСП са постигнали договорка за провеждане на "първи голям дебат" между двамата лидери от 19:30 ч. на 1 март.

Според информацията срещата ще бъде с продължителност от 90 минути и ще се излъчва едновременно от трите национални телевизии чрез сигнала на БНТ. И трите медии ще имат по един водещ във формата - спряганите имена са Добрина Чешмеджиева, Антон Хекимян и един от двамата водещи на "Здравей България" - Виктор Николаев или Ани Цолова.

Нинова настоява за дебат с Борисов пред всички медии

Настоявам двамата с Борисов да се явим на дебат пред всички медии. Аз няма да отида на дебат само в една телевизия. Дебатът между Борис...

По-късно от пресцентъра на БСП обаче публикуваха информация, от която се разбира, че окончателна договорка за дебат все още няма.

"Готови сме да участваме в дебати. Предлагаме да бъдат в два отделни формата:

1. Лидерски между Корнелия Нинова и Бойко Борисов

2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите. За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност. Така се прави в цял свят. Експертите не носят политическа отговорност.

3. От уважение към всички медии, които считаме за равнопоставени, бихме искали дебатът да е на неутрална територия и да се излъчва от всяка от тях, която пожелае."

Борисов поиска прошка за "неволните грешки"

Нека хората да ми простят за неволните грешки и да гледаме напред. Няма безгрешни хора и е човешко да се греши. Това каза в Сандански ...

От ГЕРБ обаче обвиниха Корнелия Нинова в "опит да провали дебата".

От партията на Борисов потвърждават, че днес е проведена среща, на която е "постигнато споразумение" за провеждането на 90-минутен дебат на 1 март.

"Форматът беше уточнен - в първата част лидери и екипи, втори модул - лидер срещу лидер. Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата.

От ГЕРБ посочват, че "ще приемат всички претенции и изисквания, които имат БСП, с едно-единствено желание от наша страна - да се проведе смислен, конструктивен и интелигентнен дебат".

"Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите", се казва още в съобщението на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика