X
 
 

Ще има ли воден режим и в Плевенско и Ловешко?

559 2
Ще има ли воден режим и в Плевенско и Ловешко?
Снимка: БГНЕС
"Предстои анализ на необходимостта от изграждане на нови водни обекти, какъвто е язовир "Черни Осъм". Преценката за необходимостта от изграждането на нов язовир или друг начин за решаването на проблемите с водоснабдяването в тази територия, както и на територията на цялата страна, ще бъде направена от експерти и учени в областта, които ще подпомагат министерството при реализацията на политиката в отрасъла."

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в отговор на въпрос за проектирането и строителството на язовир "Черни Осъм"

"Политически зоопарк": Недоправените язовири - паметници на Голямата безнаказаност

Кризата във ВиК сектора в България е в резултат на десетилетия безхаберие и безстопанственост. Около тази теза се обединиха политици, ж...

По време на парламентарен контрол, народните представители Васил Антонов и Милко Недялков посочиха, че има недостиг на питейна вода в Плевенско и Ловешко и те са под постоянна заплаха от въвеждане на воден режим.

"В момента се разработва национален инвестиционен план за водоснабдяване и канализация. Планът ще е условие за отпускане на средства, предвидени за следващия програмен период по оперативните програми.

Ще бъде основен документ, по който ще се планират и изпълняват инвестиции от други източници, в това число и предвиденият "Български ВиК холдинг", разясни Аврамова за решението на проблемите в национален мащаб.

""Български ВиК холдинг" се създава, за да се постигне по-добра координация и контрол. За реализацията на всички инвестиционни проекти, които ще се изпълняват от холдинга, а това са големи инфраструктурни проекти в сферата на водоснабдяването и канализацията, ще се разчита на висококвалифицирани специалисти - хидроинженери, ВиК инженери, хидрогеолози, като се очаква и подкрепата на научните среди", допълни Петя Аврамова.

Водна криза заплашва община Радомир

Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници на питейна вода в града е в "предаварийна ситуация". За тов...

В рамките на холдинга се предвижда да бъде създадено и научно аналитично звено, което да подпомага работата в отрасъла при вземането на управленски решения.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Няма нужда от язовир Черни Осъм (то и Перник си има язовир Студена, но какво от това). Има нужда от компетентно управление на водите.
  • хидроинженер от времето на социализма 1 хидроинженер от времето на социализма преди 1 седмица Профил на трол?
    Водният режим бе заложен от времето на Тодар Живков. Уж проектираха язовири за водоснабдяване, пък после бесепето заряза строителството и се отдаде на разграбване на националното богатство.
Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...