X
 
 

Ще си върне ли Цветанов позициите в ГЕРБ - Караянчева напомни, че вече може да се дарява повече за партията

5363 9
photo of Ще си върне ли Цветанов позициите в ГЕРБ - Караянчева напомни, че вече може да се дарява повече за партията
Снимка: БГНЕС
Член на партията може да бъде всеки, който споделя принципите и идеите на ГЕРБ. Мисля, че трябва да гледаме напред. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като беше попитана как така Цветан Цветанов беше свален от всичките си постове в ГЕРБ, но си остана член на партията на Бойко Борисов.

На въпрос защо Цветанов си отиде, Караянчева отвърна на Нова телевизия, че "можете да припомните". А дали Цветанов може пак да се изкачи до постовете, от които беше освободен - Караянчева на практика не изключи тази възможност. Ще се плаща членски внос, ще има диференцирана вноска, а висши служители могат да дадат малко повече, обясни Караянчева.

Борисов, редом до Цветанов: Ще създадем комисия по етика в ГЕРБ

За да не се самозабравим, ще създадем Комисия по етика в ГЕРБ, съобщи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на извънредното национално събра...

Попитан и какво ще прави новата етична комисия на ГЕРБ, председателят на парламента обяви, че ще има заседание в сряда, 10 юли, и ще се уточняват точните механизми. Караянчева не пропусна да каже как противниците на ГЕРБ действат с черен пиар, но уточни, че по сигнали хора от Етичната комисия щели да ходят на място и да проверяват.

Що се отнася до местните избори и дали например Иван Тотев пак ще е номинация на ГЕРБ, Караянчева не пожела да коментира, като уточни, че първо местната структура трябва да го предложи, а чак след това Изпълнителна комисия да гледа и одобрява кандидатури.

"Борисов винаги е бил ясен, а ние от ГЕРБ разбираме посланията му. От партията имаме непримиримост към всички вредни действия. Очаквам този стил на поведение да продължи." Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в отговор на въпрос дали разбира какво казва Бойко Борисов.

"Здравите морални устои гарантират дългия живот на партията. За превенция от всякакви съмнения на членове в партията ще създадем Комисия по етика. Принципите и съставът ще се решат на заседание в сряда. Ще има много нива на решения, ако някой е обвинен в нещо", каза още тя в интервю за bTV. По думите ѝ "при всяко съмнение за нарушения на принципите и морала се носи отговорност с оставки, дори при съмнение за уронване на престижа на партията. Това ни прави най-силната политическа сила в страната".

Антикорупционната комисия оневини замесените в "Апартаментгейт"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при прове...

Според нея е нормално след толкова години в ГЕРБ Цветанов да има своите поддръжници.

"Членският внос ще най-нисък за неработещи, учащи и пенсионери. Допълнително ще се реши каква сума ще се плати", обясни още Дариткова по въпроса с т.нар. диференцирана ставка на членския внос. Какъв е размерът на членския внос на ГЕРБ в последния им финансов отчет - припомнете си в този материал!

Експертни оценки

Същевременно представителят на ГЕРБ Първан Симеонов наблегна, че Цветан Цветанов е казал как след местните избори ще се сравняват резултатите – какви ще са и какви ще са били, когато той беше водещият в предизборните щабове на партията на Борисов. Симеонов убедено смята, че Борисов е измислил нещо заради по-трудната позиция на ГЕРБ в София, Пловдив и Варна – вероятно повече през телевизиите, а не толкова през структурите.

Идеалният заместник на Цветанов

Доброто настроение в управляващите, след спечелените избори, не може да бъде помрачено от липсата на втори човек след Борисов. Особено ...

Румяна Коларова пък напомни как преди години Иван Костов е действал с вълна от чистене на структури на местно ниво и се усъмни, че ако Борисов тръгне да прави същото, може и да доведе до негативен ефект за положението на ГЕРБ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Margi Draganova иронично...... След 45 години ПЪЛНА забрана за изразяване на обшествени и лични протести, сега се радваме на свободата си, но без да си дадем ясна сметка за какво и къде.... Протестираме ЗА ВСИЧКО И СРЕЩУ ВСИЧКИ и се радваме на свободата си по най- скандален начин. ...Досега единствено ЛИПСВА протест срещу времето, месеца, годината, бури, ветрове и дъждове, пек и слънце…. И за всич виж още ›› ко това е виновен Борисов..... Да не пропуснат протестиращите като отидат в Брюксел да обвинят Борисов и за изгонването на Адам и Ева от рая. Също за това, че Хан Аспарух се е настанил на балканите.... Държавата България съществува от времето на управлението само на Борисов. И НА НИКОЙ ДРУГ ВЛАДЕТЕЛ…. Да искат оставката му и да бъде най строго наказан, че се е родил в тази дъжава.... Брюксел ги очаква с Триумфална арка и цветя . .
 • Жельо Бойчев 4 Жельо Бойчев преди 1 месец Профил на трол?
  ББ е безспорен лидер, увлича масите без да ги лъжe, пак ще го изберем, но по важно е кой не го харесва. Освен Трактора и другите ВИП-престъпници, комунягите от БСП и ДПС, не го харесват и всички освирепели за държавната софра около Иван Костов и Прокопиев, не го харесват всички, на които не им се нрави ВЪРХовенството на закона.
 • ОКТОМВРИ 3 ОКТОМВРИ преди 1 месец Профил на трол?
  Само при правителството на Борисов държавата има смелостта да подгони престъпниците- от богатия олигарх до корумпирания чиновник. Борисов единствен прояви политическа смелост да потърси отговорност и възмездие за корупцията и престъпленията. "Бабите" преди него се спотайваха- Луканов, Любен Беров, Жан Виденов, Костов, Кобурга, Станишев, Орешарски.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Черната (Кара) прокоба - верното слугинче на Цвъ Цвъ !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Грипи и Кури- лошо за България...
  : 2 !
 • баба Лени Милиончева 2.2 баба Лени Милиончева преди 1 месец Профил на трол?
  БСП била алтернатива на ГЕРБ? Да, но по-лоша!
  : 2 !
 • Мафиот 1 Мафиот преди 1 месец Профил на трол?
  Ние мафиотите ще даряваме и ще спонсорираме щедро ГЕРБ, за да управляваме чрез ГЕРБ България ! България е мафиотска държава, където каквото ние кажем, това ще става .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Евала,евала,да живее мафията ,ние турците сме също за това...да апваме баклава и да пием шербет ...да живее дпс
  : 6 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Корнелия Нинова и нейното протеже Грипен Радев са селски деца, груби хора. Може да са добри граждани, но не са се откъснали от селския манталитет. Те са нямали в детството и юношеството си изисканата градска среда в семейството, която да ги възпита в широк спектър добродетели и финес в общуването между хората и естествена хармония с институциите. Двамата са нахално директни- недипломатични. Не обм виж още ›› ислят предварително словата си. Сплетничат, послъгват, гневят се бързо и нетактично обиждат и заплашват събеседника. Още много трябва да се самообучават, докато се изградят като "светски" хора. И двамата изглеждат неубедително, дори зле на заеманите от тях постове- вожд на компартията БСП и президент на Републиката. Радев очевадно е сляпо подчинен и перманентно наставляван от споменатия по-горе вожд на БСП Корнелия Нинова. Старият комунист от средите на ДС/Държавна сигурност/ Стефан Данаилов неслучайно съвсем сполучливо охарактеризира сегашния президент Радев като катил. БСП има рафинирани, интелигентни, обиграни светски личности и за двата поста- без срамните изяви(селщини) с клюките, скандалите и заплахите на двамата. При нови избори БСП задължително трябва да "бяга" от несполучливи, излагащи, дори противни кандидатури!
  : 2 !