Ще си върне ли Цветанов позициите в ГЕРБ - Караянчева напомни, че вече може да се дарява повече за партията

8229
Ще си върне ли Цветанов позициите в ГЕРБ - Караянчева напомни, че вече може да се дарява повече за партията
Снимка: БГНЕС

Член на партията може да бъде всеки, който споделя принципите и идеите на ГЕРБ. Мисля, че трябва да гледаме напред. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като беше попитана как така Цветан Цветанов беше свален от всичките си постове в ГЕРБ, но си остана член на партията на Бойко Борисов.

На въпрос защо Цветанов си отиде, Караянчева отвърна на Нова телевизия, че "можете да припомните". А дали Цветанов може пак да се изкачи до постовете, от които беше освободен - Караянчева на практика не изключи тази възможност. Ще се плаща членски внос, ще има диференцирана вноска, а висши служители могат да дадат малко повече, обясни Караянчева.

Борисов, редом до Цветанов: Ще създадем комисия по етика в ГЕРБ

За да не се самозабравим, ще създадем Комисия по етика в ГЕРБ, съобщи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на извънредното национално събра...

Попитан и какво ще прави новата етична комисия на ГЕРБ, председателят на парламента обяви, че ще има заседание в сряда, 10 юли, и ще се уточняват точните механизми. Караянчева не пропусна да каже как противниците на ГЕРБ действат с черен пиар, но уточни, че по сигнали хора от Етичната комисия щели да ходят на място и да проверяват.

Що се отнася до местните избори и дали например Иван Тотев пак ще е номинация на ГЕРБ, Караянчева не пожела да коментира, като уточни, че първо местната структура трябва да го предложи, а чак след това Изпълнителна комисия да гледа и одобрява кандидатури.

"Борисов винаги е бил ясен, а ние от ГЕРБ разбираме посланията му. От партията имаме непримиримост към всички вредни действия. Очаквам този стил на поведение да продължи." Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в отговор на въпрос дали разбира какво казва Бойко Борисов.

"Здравите морални устои гарантират дългия живот на партията. За превенция от всякакви съмнения на членове в партията ще създадем Комисия по етика. Принципите и съставът ще се решат на заседание в сряда. Ще има много нива на решения, ако някой е обвинен в нещо", каза още тя в интервю за bTV. По думите ѝ "при всяко съмнение за нарушения на принципите и морала се носи отговорност с оставки, дори при съмнение за уронване на престижа на партията. Това ни прави най-силната политическа сила в страната".

Антикорупционната комисия оневини замесените в "Апартаментгейт"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при прове...

Според нея е нормално след толкова години в ГЕРБ Цветанов да има своите поддръжници.

"Членският внос ще най-нисък за неработещи, учащи и пенсионери. Допълнително ще се реши каква сума ще се плати", обясни още Дариткова по въпроса с т.нар. диференцирана ставка на членския внос. Какъв е размерът на членския внос на ГЕРБ в последния им финансов отчет - припомнете си в този материал!

Експертни оценки

Същевременно представителят на ГЕРБ Първан Симеонов наблегна, че Цветан Цветанов е казал как след местните избори ще се сравняват резултатите – какви ще са и какви ще са били, когато той беше водещият в предизборните щабове на партията на Борисов. Симеонов убедено смята, че Борисов е измислил нещо заради по-трудната позиция на ГЕРБ в София, Пловдив и Варна – вероятно повече през телевизиите, а не толкова през структурите.

Идеалният заместник на Цветанов

Доброто настроение в управляващите, след спечелените избори, не може да бъде помрачено от липсата на втори човек след Борисов. Особено ...

Румяна Коларова пък напомни как преди години Иван Костов е действал с вълна от чистене на структури на местно ниво и се усъмни, че ако Борисов тръгне да прави същото, може и да доведе до негативен ефект за положението на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика