Сидеров иска оставката на Вигенин заради председателя на руския парламент

21300
Сидеров иска оставката на Вигенин заради председателя на руския парламент
Снимка: БГНЕС

Поредно искане за оставка на министър от кабинета "Орешарски" отправи "Атака". След като известно време се занимаваха с вътрешния министър Цветлин Йовчев заради бежанците, сега националистите атакуваха с пълна сила външния министър Кристиян Вигенин.

Причина за искането е решението на Вигенин да отмени посещението на председателя на руската Държавна дума Сергей Наришкин. Заради това решение Волен Сидеров определи Вигенин за "по-католик и от папата", предаде Агенция "Фокус".

Съдът даде 15 хил. лева на Волен Сидеров

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е осъдил лидера на НФСБ Валери Симеонов за клевета. Делото е на стойност 15 хил. лева и е ...

„Наришкин трябваше да е в България след Белградската среща на 7 – 8 май. Ще посъветвам председателя на Народното събрание Михаил Миков да го покани, и да видим какво ще направи Брюксел – дали ще бомбардира София, дали ще го арествуват на летището. Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката", заяви Сидеров.

„Ще му зададем въпрос другата седмица (бел.ред - на парламентарния контрол) и ще искаме обяснение защо се престарава Кристиян Вигенин. Също така ще посъветваме Михаил Миков да покани да покани Сергей Наришкин в България, защото той имаше планирано посещение. Това, което Вигенин прави, е да прекратява дипломатическите отношения с Русия, което е изключително вредно за България. Смятам, че това трябва да е последният му гаф, преди да си отиде”, закани се Сидеров.

Попитан защо е избрал да открие предизборната си кампания в Москва, Сидеров каза: „Това съвпадна с отличието, което ми връчиха. Това е и един знак за несъгласието ни с политиката на останалите партии, в парламента, които застават зад санкциите. Това, което говорих, ще се окаже вярно, защото нашите държавници, по лекомислен и инфантилен начин, си крият главата в пясъка. Барак Обама натиска още повече и САЩ искат да има санкции. България трябва да наложи вето и ако това не го направи Орешарски като министър-председател, той си съкращава мандата много сериозно”, каза още Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика