Сидеров: Всеки трети българин пътува повече от мен

33101
Сидеров: Всеки трети българин пътува повече от мен
Снимка: БГНЕС

Никога не съм демонстрирал лукс – всеки трети българин е бил на повече места от мен, всеки трети българин е бил на екскурзия във Венеция. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Тази неделя” по bTV в коментар на разпространените снимки и информация за почивките му на луксозни места.

„Пурата и уискито се смятат за елемент на лукс ли? Във всяка селска кръчма може да се видят такива неща”, заяви Сидеров.

След като посочи, че получава заплата като на всеки народен представител, той уточни, че сумата е между 2300 лв. и 2400 лв. на месец. Той беше категоричен, че самият той и депутатите от „Атака” са похарчили лични средства за пътешествието до Куба в началото на декември.

„Лични средства събирам, за да отида в една държава, на чийто лидер съм се възхищавал. Ще ви пратя снимки от 1978 г., когато на площад „Славейков” показвам снимки на Че Гевара по случай неговата 50-годишнина”, обясни Волен Сидеров.

Той отхвърли съмненията, че пътуването е платено с пари от партийната субсидия и респективно от данъкоплатците с аргумента, че „парите от субсидиите са обект на много сериозни проверки, субсидиите не могат да се харчат както си искаме”.

Съпартийците на Сидеров преди време обясниха партийната визита в Куба в момент, когато Народното събрание приемаше закона за държавния бюджет, че е свързана с желанието им да проучат неоколониализма. Случайно или не, визитата съвпаднала с 6 декември - рождения ден на депутатката Деница Гаджева. „Тя е родена в Куба и беше добре да види родината си”, каза лидерът на „Атака”.

Сидеров не можа да си спомни колко е платил за рекламните билбордове в цялата страна. Всички са с договори и са законни, въпрос е на счетоводство, заяви той.

„Ако престана да бъда народен представител, ще продължа да мога да си осигурявам приличен живот”, коментира още атакистът. За лукса, който си позволява откакто е политик, той обяви, че това са атаки лично срещу него заради политически подбуди. „С осигуряването на кворум в парламента Атака засегна интересите на политици, каза лидерът на партията и започна да пита защо никой не задава въпрос на Бойко Борисов как и защо е изхарчил милиони държавна пара чрез ползване за лични цели на Авиоотряд 28”, каза още Сидеров.

„Имам богати приятели”

Волен Сидеров настоя, че в почивките му в скъпи хотели и луксозни курортни дестинации няма нищо нередно, като изтъкна, че има богати приятели. „Има хора, които винаги ще ми помогнат, както и приятели в чужбина, които са винаги готови да ме посрещнат. Има хора по света, които ме ценят истински. Имам влиятелни приятели, които могат да ме поканят и в скъпи хотели. И в Париж съм бил, без да харча народни пари”, обясни националистът.

„Както боецът се бие и после трябва да отдъхне, така и аз заслужавам отдих”, подчерта още партийният лидер. „Никой не ме пита как три пъти отварях кървяща язва през годините”, допълни Сидеров.

Той отказа да посочи кои са влиятелните му приятели с аргумента, че „човек трябва да има едно уважение към хората, които не желаят да бъдат експонирани – има човешко достойнство, което трябва да се уважава, не всичко е търговия в живота”.

„Аз съм се раздал толкова много на хората, логично е да очаквам, че ако закъсам, и на мен ще ми помогнат”, допълни Сидеров, като увери: „Оправям се, няма да остана в нужда”.

Той категорично отрече подобни „жестове” да са синоними на „подкуп” за ответни „политически жестове” като подчерта: „Става дума за жест, за приятелство. Ако аз ви ценя и ви поканя, какъв е проблемът?”

За идеологията и мускулите

Волен Сидеров коментира и разпространените по-рано негови снимки, като заяви, че „няма драма и няма скандал” и насочи коментара си към липсата на дрехи, вместо към местата и ситуациите, в които са направени.

„Ако искате хубава снимка, на която аз съм без дрехи, изпратили са моите сътрудници. Ако някой се интересува как изглеждам без дрехи – на снимката се вижда как изглеждам, нека колегите на моята възраст да покажат същото”, продължи Сидеров.

След като обясни, че някои от предишната серия фотоси са автентични, а други са манипулирани, уточни, че снимката от сътрудниците му е направена в офис, а фотограф е Деница Гаджева. Имало и други подобни снимки с автор Десислав Чуколов.

„Политиката е идеология, а не мускули”, заключи Сидеров. „Да отидеш в Куба и да не отидеш до морето е просто глупаво. Как в Куба няма да отидеш на море – това е островна държава, всяко кътче там е морско. На никого не дължа обяснение как си прекарвам свободното време”, обяви още той.

Сидеров изрази мнение, че разпространението на снимките цели той да бъде „отстрелян”. Като причина той вижда прокарани от „Атака” законодателни мерки, като 20-процентната такса върху доходите на производителите на енергия от вятър и слънце. „Нарушихме нечии интереси, особено при намаляване на печалбите на тези, които се занимават с фотоволтаици – това беше една узаконена далавера. Това беше огромен политически интерес и нямаше как някой да не се опита да ме очерни”, заяви Сидеров.

Той определи себе си като „този, който спря Борисов и Цветанов да се върнат на власт”. „Нека да бъде грях, историята ще го оцени. Страхувам се само от бога, защото видях много”, допълни лидерът на „Атака”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика