Симеон Славчев: ЦИК обезсмисли машинното гласуване и доведе до тотален изборен хаос

3499
Симеон Славчев: ЦИК обезсмисли машинното гласуване и доведе до тотален изборен хаос
Снимка: ПП МИР

ЦИК обезсмисли напълно машинното гласуване и доведе до тотален изборен хаос. Това каза председателят на партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) Симеон Славчев.

„Преди изборите предупредихме, че непризнаването на машинния протокол от страна на ЦИК и издаването на методически указания той да бъде преписван ръчно, първо е нарушение на Изборния кодекс и второ ще доведе до възможност за подмяна на вота на българските граждани. За огромно съжаление се оказахме прави, тъй като имаме доказателства за липсващи гласове, за разминаване на данни от машинния протокол и ръчно преписания такъв в огромен брой от изборните секции“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че изборите са били много лошо организирани, което е довело до пълен хаос в целия изборен процес.

„Най-ценното нещо на машинното гласуване е, че елиминира субективната намеса и изкривяването или подмяната на изборния резултат. На практика с издадените от ЦИК методически указанията към районните и секционните избирателни комисии машинните протоколи да се преписват и нанасят ръчно в хартиен протокол се даде възможност в изборните протоколи волно или неволно да бъдат допускани грешки, т.е. да бъде подменен вота на българските граждани. Въпреки, че партия МИР подаде жалба до ЦИК до момента нито жалбата е разгледана, нито бяха предприети необходимите действия, за да се предотврати изборния хаос и подмяната на вота на българските граждани“, заяви още Симеон Славчев.

Той обърна внимание, че към 16 часа на днешния ден, т.е. деня след изборите ЦИК е обработила едва 75 % от изборните протоколи, което доказва, че машинното гласуване е напълно обезсмислено, защото чрез машинното гласуване изборния резултат става ясен на 30-тата минута след края на изборния ден.

Симеон Славчев: Гласувах България да стане силна и индустриална държава

Гласувах България да стане силна социална и индустриална държава, а българският народ –проспериращ и щастлив. Това заяви председа...

„Какъв е смисъла от машинното гласуване, когато неговата основна функция да няма субективна намеса е подменена като всичко се прави ръчно и на ръка. ЦИК ни върна във времената, когато членовете на секционните комисии спаха по столовете в зала Арена Армеец и в залите на РИК по места. Това което се случи на тези избори е грубо погазване на Изборния кодекс, обезсмисляне на машинното гласуване и пълна подигравка с българските граждани, чиито вот беше за пореден път подменен. Именно за това партия МИР ще направи в сряда пресконференция по време на която ще изнесем конкретните факти и доказателства за подмяната на вота. Тези избори бяха организирани и проведени в стил Бойко Борисов и партия МИР ще иска за това да се поеме както политическа, така и наказателна отговорност“, заяви още Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е отстояла въвеждането на машинното гласуване в България и че няма да позволят на никой да го обезсмисля и да се подиграва с българските граждани, подменяйки вота им.

„Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и така ще бъде и сега и занапред. От реакцията на всички политици и участници в изборния процес по темата сега ще се види кой наистина е за провеждането на честни избори в България. Партия МИР обяви за своя и за Национална кауза провеждането на честни избори в България и ние няма да спре да се борим с всички законови действия за нея. За нас прехода в България ще свърши тогава, когато се проведат честни избори в страната. Предстои партия МИР да сезира и всички международни институции за умишленото нарушаване на Изборния кодекс в България, чрез което беше подменен вота на българските граждани“, заяви още Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че партия МИР ще настоява да бъдат сравнени машинните протоколи с ръчно преписаните във всички секции в страната и чужбина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика