Симеон Славчев: На България и трябва експертно и ефективно, а не партийно правителство

1933
Симеон Славчев: На България и трябва експертно и ефективно, а не партийно правителство
Снимка: Actualno.com

На България и трябва не политическо, а експертно и ефективно правителство, което да управлява с умът, разума, морала, компетентността и таланта на българската нация. Само така заедно ще можем да излезем и преведем България през здравната, икономическата, финансовата и моралната криза. Това каза лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в предаването „Събития и личности“ по БНР Благоевград.

„Преговорите за сформиране на коалиционно правителство в последните две седмици доказаха, че България я чака не промяна, а поредната подмяна. Самият факт, че преговорите се проведоха в МОЛ, а не в сградата на Народното събрание, която е символ да държавността е достатъчно показателен, за това, че подхода от самото начало е тотално сбъркан и неефективен“, това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че партия МИР е предложила пет национални приоритета, около които да се постигне обединение и Национален консенсус. Това са работеща и ефективна икономика; справяне с демографската криза; оползотворяване на природните дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и транспорта; съдебната реформа и балансирана външна политика.

Партия МИР: България е суверенна държава, но не застрашавайте гражданския и етническия мир в страната

България е суверенна държава и никой няма право да се намесва в нашите вътрешни работи, но не застрашавайте гражданския и етническия ми...

„По време на преговорите за съставяне на правителство, чухме че се предлага България да стане финансов хъб на Европа, но не чухме да се предлага страната ни да стане транспортен хъб, нещо за което има уникални дадености и което ще донесе висока добавена стойност на страната, а не финансови печалби само на тесен кръг от хора. По време на преговорите не се каза нито дума, за това как българската икономика да стане работеща и ефективна, защото без работеща икономика не може да се провежда нито социална, нито здравна, нито каквато и да е друга политика. За съжаление нито една от партиите, които се готвят да управляват страната по време на преговорите не каза нито една дума и за това как България ще се справи с демографската катастрофа. Всичко това показва, че в лицето на така наречената промяна имаме само една лъскава опаковка без никакво съдържание“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че спешно новото Народно събрание трябва да приеме Закон за управление при кризи, Закон за справяне с демографската криза, както и Закон за социално-пазарна икономика.

„За първи път в България избори печели партия, която няма конкретна програма, а само лъскава опаковка. След като България имаше за първи път в своята история мутра за министър-председател, сега за първи път България ще има и министър-председател, който напълно съзнателно и умишлено е нарушил Конституцията на страната. Също така за първи път броени минути преди старта на Народното събрание няма яснота кой ще бъде предложен и избран за председател на Парламента. Всичко това доказва, че подхода още от самото начало е абсолютно сбъркан и парламентарните партии гледат не как да решат реалните проблеми на българските граждани, а гледат единствено и само как да си разпределят постовете и как чрез тях да оцелеят политически“, заяви Симеон Славчев. Той каза, че винаги е бил оптимист и убеден, че след поредната подмяна в България ще дойде мира и справедливостта.

„Партия МИР ще бъде както и до сега конструктивна извънпарламентарна опозиция, като ще осъществяваме граждански и политически контрол над всяко едно министерство и над всяка една секторна политика. Партия МИР ще продължава да дава конкретни предложения за политики, приоритети и закони, които да изведат България от сегашното кризисно състояние и ще превърнат българския народ в проспериращ и щастлив“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика