Симеон Славчев, ПП МИР: ГЕРБ и "Информационно обслужване" подмениха вота на българите

3524
Симеон Славчев, ПП МИР: ГЕРБ и "Информационно обслужване" подмениха вота на българите
Снимка: ПП МИР

ГЕРБ и Информационно обслужване подмениха вота на българите граждани. Изборният резултат е напълно подменен и за това партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) заедно с други партии, участвали на парламентарните избори, пускат колективен иск за касиране на изборите в Конституционния съд.

Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в предаването "Ние българите" по телевизия Евроком.

Той разкри и за масова подмяна на гласове на ПП МИР. "Протоколите от машинното гласуване излизат от машина, но след това те се нанасят ръчно в общия протокол в избирателната секция. Така гласовете се прехвърлят в общия протокол и се сборуват и там се допускат умишлени грешки, което на практика подменя целия вот на българските граждани", заяви Симеон Славчев.

"Давам ви конкретен пример с изборната секция във Виена, където ПП МИР има своя партийна организация с над 50 члена. Оттам ми звъннаха и питаха как е възможно, след като са гласували над 100 българи за партия МИР, в протокола да пише, че гласовете за МИР са нула", заяви още Симеон Славчев.

Той разкри, че от ПП МИР имат множество сигнали за тази подмяна от почти всеки един избирателен район и всеки един от подателите на сигналите е готов да разкрие името си. Председателят на ПП МИР коментира, че това се е случило с всички извънпарламентарни партии, които не могат да си позволят да имат застъпници, а облагодетелствани са всички партии на статуквото.

"Най-фрапантният случай е във Велинград и цялата област Пазарджик. Оттам получихме сигнал, че председателите на секционните избирателни комисии не са били допуснати в РИК, където се нанасят протоколите електронно. Това само по себе си е скандално, защото грубо е нарушен законът, според който всеки председател на СИК трябва да присъства на електронното въвеждане на протокола. Друго грубо нарушение на закона е, че чувалите с бюлетините не са приети в РИК, а са върнати обратно в община Велинград и са се озовали във фоайето на общината във Велинград. Всичко това е покушение срещу демокрацията в България", коментира Симеон Славчев.

ПП МИР: Касиране на вота, изцяло машинно гласуване и нови избори

ПП МИР иска касиране на вота заради лошата организация и масово сгрешените и подменени изборни протоколи от всички избирателни секции. ...

Той заяви, че едно от основните искания на ПП МИР към новото Народно събрание е незабавно да бъде променен Изборния кодекс и да бъде премахната тази хибридна система за изборите. От партия МИР предлагат вотът да бъде само чрез машинно гласуване, защото само така ще могат да се проведат честни избори и да се прекъсне веднъж за винаги подмяната на вота на българските граждани.

“Чрез изцяло машинно гласуване ще се премахне човешката намеса, субективния фактор в изборния процес. Още преди година и половина ПП МИР предложи пълното въвеждане на машинното гласуване, но управляващите се уплашиха от провеждането на честни избори и направиха промени в Изборния кодекс в последния момент, вкарвайки хибридния вариант между машинно гласуване и гласуване с хартиена бюлетина. А това породи този хаос в целия изборен процес и големите нарушения и манипулации”, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той поиска веднага, след приемане на промените в Изборния кодекс, да се разпусне Народното събрание, да се назначи служебено правителство от президента Румен Радев и да се проведат честни избори чрез изцяло машинно гласуване.

ПП МИР подготвят и масов протест в триъгълника на властта срещу подмяната на вота на българските граждани и за незабавната промяна на Изборния кодекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика