Симеонов: Има ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение за управление

2924
Симеонов: Има ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение за управление
Снимка: БГНЕС

Основният въпрос на коалиционния съвет във вторник, 25 юни, ще е този за прибързаното поставяне на партийните субсидии на дневен ред. Не би трябвало този въпрос да се решава за 1 седмица и не бива партиите да са като състезателни коне на хиподрум, за да се опитват да угодят на хората, които не разбират.

На директен въпрос дали Симеонов е заплашил, че НФСБ ще напусне управленската коалиция, той отговори, че в писмото до премиера е написано, че се създава ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение за управлението. Бившият вицепремиер визира ДПС и как ГЕРБ "си прави съвещания" с Движението за права и свободи, което е "преформатиране на управлението".

Домашни ремонти в почивните дни - само с разрешение на съседите

Строг регламент за уличните музиканти и забрана за шумни строителни дейности от днес са в сила в София, информира bTV. Новата наредба ...

Припомняме, че още в края на миналата седмица стана ясно, че утре сутринта (25 юни) ще има съвет на управляващите партии. На него обаче няма да присъства лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който ще е в Москва.

Шумно ли ще е?

Не давайте думата на нарушители, на рецидивисти, на твърдящи, че представляват цели браншови организации, а на доволни от новите мерките против шума, призова още Симеонов по друга тема, която Нова телевизия счете за по-важна от тази за субсидиите и даде приоритет от 15-тина минути в 20-минутния разговор с лидера на НФСБ.

По въпроса за шума и на питане дали новите законови промени ще задължат полицията да реагира, Симеонов отговори, че "никой политик не е обикалял да дърпа кабели", а той самият с обиколките си давал кураж на институциите да си вършат работата. Между 14:00 и 16:00 и между 23:00 и 08:00 часа правомощията за установяване на прекомерен шум са изцяло на полицията, посочи бившият вицепремиер. Полицията щяла да установява дали има прекомерно озвучаване на открито при сигнал на телефон 112 – полицейският патрул идва и издава писмено разпореждане за прекратяване на шума. При отказ да се изпълни разпореждането, МВР затваря и запечатва съответното заведение за 3 дни, като това става незабавно. Симеонов е убеден, че полицията може да се справи независимо от големината на заведението и броя клиенти. Освен това, полицията може да конфискува озвучителните средства.

Гласът на Пеевски в ДПС обърна палачинката - приоритет било субсидията да си остане 11 лева

"Наш приоритет е да се запази 11 лева. Винаги е било наш приоритет. През всичките тези години от въвеждането на субсидията ДПС е било з...

Невинаги обслужването на клиентите трябва да е цел на държавния туризъм, каза още Симеонов по отношение на т.нар. алкохолен туризъм и колко силна е България в него. Моята цел е туризмът да стане малко по-доходен, добави той, като уточни, че условията на Черно море предполагат развитие на семейния туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика