Симеонов за Байрактаров: Обяснението е ясно - редят се листи

3135
Симеонов за Байрактаров: Обяснението е ясно - редят се листи
Снимка: БГНЕС

Преди президентските избори нямаше проблем, сега има проблем. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори на коментара на Димитър Байрактаров, че напуска „Патриотичния фронт” заради присъствието на определени хора в листите на Патриотите и заради задкулисие.

Симеонов намекна за "някакъв проблем", без да уточни какъв, но добави и, че "обяснението е ясно – редят се листи". Лидерът на НФСБ не пожела да коментира дали напусналият депутат е недоволен от готвеното му място в листите. Ще има хора, които са били водачи на листи, но сега няма да са, добави Валери Симеонов.

Сидеров: Може да сме първа политическа сила

Нашият успех на президентските избори стресна и обърка доста схемата в мисленето на политическия т.нар. "елит". Това каза лидерът на &...

Листите още не са наредени, ГЕРБ и БСП нищо не могат да знаят, отрече Симеонов и версията, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова вече знаят какви ще са листите на „Обединените патриоти”. Нищо няма подписано и решено между партиите в „Обединени патриоти”, подчерта той. Симеонов обяви пред Нова телевизия, че тезата, че се среща с Бойко Борисов и Корнелия Нинова за разговори за бъдещо правителство, не е състоятелна. С Борисов съм говорил още когато щяхме да правим мандат за правителство на заседанието при президента, подчерта Симеонов. Той повтори думите си, че не трябва да се чакат чудеса и че няма да има особена промяна в новото Народно събрание спрямо положението отпреди две години. На въпрос дали има риск Патриотите да са „Малката булка” в бъдеща коалиция, Валери Симеонов отговори, че е по-вероятно да се стигне до един друг филм – "Кръстникът".

Хората не ги интересува дали ще се обединим с ГЕРБ или с БСП, а какво ще постигнем, убедено каза Симеонов. Оградата стана ли? Ограничихме ли секциите в Турция, изброи лидерът на НФСБ както е постигнал със 17 души „Патриотичния фронт” в 43-тото Народно събрание, според когото "оградата е почти завършена", без да коментира, че 71 километра остават още "голи". Ще дам една стълба на Елена Йончева да прескочи оградата, да я видя, закани се Валери Симеонов. Той обеща да се постави въпроса с пенсиите в новия парламент.

Позицията на Димитър Байрактаров

Лично казах на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, че напускам, а публично Каракачанов обявил, че научил новината от медиите. Значи или лъжат, или не си говорят. Това заяви напусналият „Патриотичния фронт” Димитър Байрактаров, който открито обяви, че се съмнява, че Патриотите се договарят за всичко зад кулисите с ГЕРБ и БСП. Той уточни, че в последните дни на 43-тото Народно събрание имало тайна среща между Красимир Каракачанов и Корнелия Нинова, но лидерът на ВМРО обясни, че се видял с Нинова за 5-10 минути по някакъв маловажен въпрос. Валери Симеонов пък ходил сам на среща с последните управляващи относно евентуалния мандат за правителство на "Патриотичния фронт", като решението да отиде сам било взето в последния момент. Възможно е по различни теми Симеонов да е говорил с ГЕРБ, Каракачанов - с БСП. Това е задкулисие, подчерта Байрактаров. Той не пожела да коментира дали по времето на кабинета "Борисов 2" "Патриотичният фронт" е играл ролята на проформа опозиция е поставял такива ултиматуми, каквито е знаел, че управляващите ще приемат.

Патриотите сърдити на ГЕРБ, копирали предизборната им програма

"Обединени патриоти" обвиниха бившите си коалиционни партньори от ГЕРБ в кражба на предизборната им  Според тях предизборна прогр...

Над 2 млн. души възроптаха срещу тази система да им се предлагат анонимници, мъртви риби и хората да се чудят защо нищо не се променя, заяви Байрактаров. По думите му "именно в листите виждаш хора, които са публично компрометирани."

Байрактаров каза пред bTV, че водач на листата на патриотите в Добрич ще е "някакъв бизнесмен, който никой не е виждал, никога не е участвал в дейността на партия. В Стара Загора ще е човек, който няма как да приема – Чуколов, и ми беше казано, че трябва да съм втори след Сидеров, понеже с името си съм щял да изтегля гласове. Всичко е направено така, че ако едни човек се опита да излезе с името той няма шанс да прескочи цялата тази бариера, която е създала политическата прослойка", заяви бившият депутат. Той подчерта пред Нова телевизия, че депутат от ГЕРБ му казал предварително, че в Стара Загора водач на листата на "Обединени патриоти" ще е човек от "Атака", а от БСП пък му казали за друга листа.

Димитър Байрактаров уточни още, че във Варна е човек, който "две години не може да си върши работата, не може д си изпълнява задълженията, но той знае, че ако бъде послушен той изпада, той е включен като водач на листата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com