Скандалната Виктория Нюланд идва с Джон Кери в България

27270
Скандалната Виктория Нюланд идва с Джон Кери в България
Снимка: Getty Images/Guliver

Скандалният заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд идва в България, за да присъедини към делегацията на държавния секретар Джон Кери.

Това ще стане на 15 януари в деня, когато Кери ще стъпи на българска земя, става ясно от съобщение на Държавния департамент на САЩ. Нюланд ще кацне в София от Букурещ, където ще обсъди американско-румънските отношения с политици, бизнесмени и представители на гражданското общество. От София тя ще излети заедно с Джон Кери за Париж.

Нюланд се сдоби със скандална известност покрай украинската криза. Преди почти година, в телефонен разговор с американския посланик в Украйна Джефри Паят, тя наруга в прав текст Европейския съюз. Нюланд и Паят обсъждат политическата криза в Украйна и най-изгодното за САЩ развитие на ситуацията. От разговора става ясно, че за Нюланд участие на опозиционния лидер Виталий Кличко в управлението на Украйна не е добра идея. Мнението й се споделя от посланика. Двамата са единни в подкрепата за друг опозиционер - Арсений Яценюк, който според тях имал нужния икономически и управленски опит, за да оглави бъдещо правителство.

И външният министър на Великобритания идва у нас

Министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд ще посети България на 14 януари, предаде БГНЕС. Филип Хамънд застана наче...

В разговора помощник-държавният секретар споменава името на Робърт Съри, номиниран от ООН за специален пратеник за Украйна. "Този тип, този Робърт Съри, ще свърши страхотна работа, за да се уредят нещата", казва Нюланд и допълва, че е добре, че ООН ще помогне по този начин за уреждане на кризата. Тук тя отправя и обидния коментар по адрес на ЕС, а събеседникът й се съгласява с казаното.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика