Слатински: Акцията срещу "Хиполенд" показа безликите, марионетъчни, покорни слуги

5216
Слатински: Акцията срещу "Хиполенд" показа безликите, марионетъчни, покорни слуги
Снимка: БГНЕС

"И аз като мнозина от вас подскочих като ужилен, когато прочетох днес за корпуса от бързо реагиране, връхлетял върху „Хиполенд“.

Естествено, че не съм в детайлите на конкретния случай и само това, че той звучи достоверно ме кара да смятам, че не просто звучи достоверно, но си е напълно достоверно това, което му се случва днес на собственика на „Хиполенд“.

За мен, обаче, този случай не е само дребна подробност от арогантния наш политически пейзаж – той е последица от онова, което ни сполетя в резултат на твърде дългото заседяване на тази власт на власт.

Не просто и не само - както се вижда на пръв поглед - край, около и под Човека Първо лице, Единствено число в държавата са група безлики, покорни, марионетъчни и по слугински верни нему люде, със същия манталитет, със същата култура, със същите нагласи и със същото потребителско, консуматорско отношение към властта, която близостта до Него им дава...

Не, нещата са много по-трагични! Тези под Него също са се обградили край, около и под себе си себеподобни.

И техните себеподобни под тях са се обградили край, около и под себе си със себеподобни". Това заяви проф. Николай Слатински в публикация в социалните мрежи. 

"Така Той се е самовъзпроизвел себеподобно, фрактално по звената на властта надолу, като този процес е вече спонтанен, самоорганизиращ се, разпространяващ се като ядрена реакция по начин, който е извън Неговата власт и Той дори може и да не знае какво се случва, кой се е подредил надолу от Него на хранилката.

И всеки, който е отдолу на някого в тази йерархия, има две грижи.

Първата грижа е да действа и да мисли така, както според него желае или би пожелал самият Той – това вече е една разпълзяла се във всички посоки култура

(всеки път в този текст когато пиша „култура“, трябва да се помни, че тази дума е в кавички).

Втората грижа на всеки е да внимава в картинката и да угажда на действията и мислите на онзи, дето е непосредствено над него и благодарение на който най-често той е вграден в Схемата.

И е напълно вероятно самият Той да не е казал – я го почнете онзи от „Хиполенд“, та да му се види тясна България!

Но онези под него угоднически му четат мислите и намеренията и знаят, че Той само ще ги похвали, ако проявят нужната дисциплина и съобразителност.

Те знаят, че Той е бил бесен на казаното от собственика на „Хиполенд“ и е абсолютно възможно да тичат пред вятъра, да бързат да Го зарадват.

Защото много добре им е обяснено, а и животът им го е показал и доказал, че в тази държава лошо и неправилно е това, което Той смята за лошо и неправилно.

И те прекрасно са научили Правило номер 1 в днешния ни политически живот - че всяко нещо, което Той смята за лошо и неправилно, трябва да бъде наказано!

Така че това, което се случва със собственика на „Хиполенд“ се случва у нас с кого ли не.

Някого го уволняват, защото не е отишъл на политическо мероприятие на „Герб“.

Друг не го назначават, защото е казал нещо срещу Него или „Герб“.

Трети го наказват административно, защото симпатизира на опоненти на "Герб"

На четвърти му провалят научното развитие, защото не подкрепя „Герб“.

На пети му се разбива бизнесът, защото не е дал каквото се дава за „Герб“.

И така на шести, на седми, на осми..."

Ден след публична критика към МВР - данъчна проверка за голяма верига магазини

Сериозна проверка е стартирала срещу популярната верига магазини за детски играчки "Хиполенд", съобщава "Евроком". Съгласно информация...

Може даже прегрешението на погнатия да не е толкова сериозно, но съответният човек от Схемата си казва – я по-добре аз да взема мерки, че някой от наш’те може да ме натопи нагоре, че не съм проявил герберска бдителност и не съм раздал гербеско правосъдие!

Това отприщва цял един поток от престараване, от прекомерни разправи и санкции, защото всеки по-надолу в Схемата знае, че за престараване и прекомерност не наказват, наказват за проявено подценяване и допуснато лековерие.

Ето защо за мен е съвсем обяснимо, че Той може и да не е инициирал разправата със собственика на „Хиполенд“, но някой под Него е решил да се докаже като верен и надежден Негов последовател, помислил си е, че подобни работи, дето ги е наговорил собственикът на „Хиполенд“ 100% не са Му харесали или просто се е застраховал срещу обвинения, че не е предприел нищо. Затова е свирил тръбата, събрал ротите от корпуса за бързо реагиране с представители на всевъзможните данъчни, икономически, финансови, контролни, ревизорски, проверовъчни, разкатаващи фамилията маши на Правата кауза и им е казал: Дръж!

Накратко, Човекът Първо лице, Единствено число в държавата доведе до създаването на тази система, на тази Схема. И тази Схема може вече да действа и без неговите преки указания.

Голямата драма на България е, че дори когато Той падне от власт, Схемата може да остане. Затова падането Му от власт е само необходимото, но но и достатъчното условие за разграждането на тази система, за хирургическото отстраняване на тази порочна, опасна, ориенталска и деструктивна Схема, която разби толкова много съдби и провали толкова много кариери, съсипа толкова много бизнеси и прокуди толкова много знаещи и можещи българи зад граница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика