Слави Бинев подаде оставка

23997
Слави Бинев подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията по култура и медии Слави Бинев подаде оставка, предаде БГНЕС.

Срещу назначаването на Бинев скочи цялата културна общественост на България. В сряда в столицата се състоя голям митинг.

Трупата на Народния театър "Иван Вазов" заплаши с подаване на колективна оставка, ако кандидатурата на Бинев не бъде оттеглена.

Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии. Това каза на брифинг в парламента съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде „Фокус”.

„Проблемът се инспирира от народното събрание. Бинев преди 12 дни беше избран за председател на комисията по култура и медии. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу този избор. Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да е подкрепено от каквито и да е аргументи. Хората, които протестират отказаха среща, както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт. Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава. Беше поставен въпросът на разискване за избора му като председател. На заседанието Бинев изложи своето мнение по въпроса. Той е изключително омерзен. Той приема това като грозна атака срещу неговата личност”, заяви Валери Симеонов.

Самият Слави Бинев заяви, че за тези десет дни на напрежение е направил много за културата, колкото никоя пиар агенция не можела да направи, понеже хората от бранша успели да си кажат ясно проблемите и всички да ги чуят. Той пожела новият шеф на комисията да успее да покачи медиите ни в класацията за свобода на словото. Слави Бинев обясни, че „кофите с помия“ му дошли в повече и че обмислял решението да се оттегли от няколко дни.

"Стана ясно едно – мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днеска вечерта от моя череп, образно казано", добави Бинев.

Симеонов: Още не съм чул и един аргумент срещу Слави Бинев

Все още не съм чул нито един сериозен аргумент за това Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на Комисията по култура и меди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика