След първо четене: Промени в закона за регионалното развитие, БСП с критики

1945
След първо четене: Промени в закона за регионалното развитие, БСП с критики
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха промени в Закона за регионалното развитие на първо четене. „За“ промените гласуваха 92 народни представители“, против“ – 51 и „въздържали се“ – 24 , с което беше приети.

Предложените са насочени към намаляване на броя на стратегическите документи, осигуряване на връзки и взаимодействия между стратегическите документи за регионално и пространствено развитие, както и с другите секторни документи на съответните равнища, опростяване на процеса за наблюдение, контрол и оценка на документите, прецизиране на състава, отговорностите и функциите на звената за управление на регионалното развитие в съответствие с изискването за повишаване на ефективността и ефикасността на тяхната работа, предаде Фокус.

ЕС ни дава 5,8 млрд. евро за конкурентоспособност, транспорт, околна среда и регионално развитие

България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд заедно с 3 млрд. евро от социалния фонд, както и фондът за рибни култури. Това за...

Промените бяха представени от Ивелина Василева от ГЕРБ. От БСП реагириха остро и отново обвиниха управляващите, че промените са закъснели и имали за цел да скрият провала в регионалната политика и неусвоените европейски средства. "Нашата група няма да подкрепи законопроекта", обясни социалистът Иванов.

Стигна се и до скандал в залата. Водещият заседанието Емил Христов пристъпи към гласуването, а БСП недоволстваха и искаха да вземат отношение. Това им беше отказано от Емил Христов.

"Искайте оставката ми, може и да я дам, но внимавайте кой ще седне на моето място!", влезе Христов в разправия с Манол Генов от БСП. "Направете забележки на гласовитите колежки, моля", обърна се Генов към него.

“Промените в Закона за регионалното развитие създава голям риск от политизация при вземането на решения при оценка на проектите”.

Зам.-председателят на парламента, който не пусна хора с увреждания в НС, остана на поста си

Бурният спор относно оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов приключи очаквано – оставката не беше прие...

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов в процедура по начина на водене след гласуването на промените в Закона .

„Гласувах против Закона за регионалното развитие, защото той не решава в детайли дисбалансите в регионалното развитие на държавата. Създава голям риск от политизация при взимането на решение при оценка на проектите. Никъде в Закона няма за децентрализацията, която обещавате години наред и нищо не свършихте“, каза още Манол Генов.

“Законът за регионалното развитие е политически”. Това каза народният представител от ДПС Рамадан Аталай. По думите му със Закона за регионалното развитие се прави нова политическа формация и една нова преграда като ВиК – Перник и областна управа Перник. Рамадан Аталай отчете, че с този закон ще бъдат взети политически решения за съответните проекти, които ще бъдат представени за развитието на регионите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика