Служебното правителство ще защити кандидатурата на Кристалина Георгиева на 30 август

18111
Служебното правителство ще защити кандидатурата на Кристалина Георгиева на 30 август
Снимка: БГНЕС

На 30 август предстои Европейски съвет, на който България ще защити кандидатурата на Кристалина Георгиева за европейски комисар. Това посочи новият, служебен външен министър Даниел Митов в предаването „Лице в лице”.

По отношение на ситуацията в Украйна Митов посочи, че тя ще е лакмус къде е България в ЕС и НАТО. Същото се отнася и до „Южен поток”, добави той. Тепърва ще водя разговори с мои колеги в Европа за Украйна и опасността от военна инвазия на Русия там, уточни Митов. Отношенията с Русия са много важни за България и когато ги оценяваме, трябва да сме много внимателни, категоричен беше новият външен министър.

Кристалина: За мен е чест и отговорност да съм кандидат на България

За мен е чест и отговорност да съм кандидат на България за втори мандат в Европейската комисия. Това написа на профила си във Фейсбук б...

На въпрос дали и сега мисли, че Цветан Цветанов е бил най-добрият министър в правителството на ГЕРБ, Митов отвърна, че това е била позицията му няколко месеца след управлението на правителството на Бойко Борисов. Нещата се променят, добави многозначително той.

Да, определено се чувствам леко притеснен от медийното внимание. От години наред работя за Националния демократически институт в САЩ. От година и осем месеца съм в Брюксел, бях и в Ирак. Именно в Брюксел ме завари предложението на президента Росен Плевнелиев, посочи Митов.

Политическо минало

През 2009 г. Митов е заместник-председател на ДСБ, изпълнителен директор на фондация "Демокрация" (от 2006 г.). След завръщането от обучението си в Италия става член на партията и се кандидатира на частичните избори за Европейски парламент през 2007 г. След неуспеха на ДСБ тогава и оставката на ръководството ѝ начело с Иван Костов той се кандидатира и е избран за заместник-председател на ДСБ.

През 2012 г. Даниел Митов заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин напуска ДСБ и се присъединява към партията "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева. Избран е за член на нейния Национален съвет и остава такъв до есента на 2013 година.

Новите министри отделят по 300 лв от заплатите си за бедстващите

Взехме решение всеки министър да отдели по 300 лева от своята заплата в помощ на бедстващите. Това каза служебният министър-председател...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика