X
 
 

Според Караянчева ветото на Радев за F-16 е чисто политическо

1669 11
photo of Според Караянчева ветото на Радев за F-16 е чисто политическо
Снимка: БГНЕС
Крайно време е да се работи отговорно с институцията вето. Това каза председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева в предаването "Панорама" по БНТ във връзка с ветото на президента за F-16. Попитана дали чака ново вето, Караянчева отговори, че вето винаги може да се чака, защото това е инструмент, който президентът може да използва.

"Днес преодоляхме едно вето, чиито мотиви не отговаряха на чл. 101 от Конституцията. Те бяха изключително общи. В тях се говореше общо, за постигане на обществено съгласие и се цитира, че парламентът е взел на две четения в един и същи ден по бързата писта. Абсолютно несериозни мотиви. Цитирайки решение на номер 9 на Конституционния съд от 1999 г., администрацията на президента избягва умело да каже, че приемането на две четения на една ратификация се прави по усмотрение на Народното събрание. Това е написано в това конституционно решение. Ратификацията на договора за приемане в ЕС и в НАТО са приети по същия начин, на две четения, в един и същи ден. Това е чисто политическо вето, да се тупа топката, за да може да се провали може би сделката за самолетите. Нещо толкова важно за нашата армия. Като страна членка на ЕС, за нас е важно да имаме оперативна съвместимост с НАТО", посочи още Караянчева, цитирана от агенция "Фокус".

Каракачанов: Ветото на Радев за F-16 беше излишно

Налагането на вето от президента Румен Радев върху сделката за купуването на новите самолети F-16 беше излишно.Това каза пред журналист...

"Мен лично ме обиди, аз мисля, че преговорният екип, които са колеги на президента, също трябва да бъдат обидени. Нима те са национални предатели, които искат да дадат 2 млрд. лв. ей така", каза още Цвета Караянчева. Според нея остава впечатление в хората, че на всеки закон, който парламентът приеме, той има ответна реакция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  КАТИЛ ЧЕХЛЬОВ ДЕСИЕВ
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Наистина ли Радев и под чехъла на Деси???
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Свестни българи, Дерзайте напред въпреки пречките и шантажите на Приватизаторката и Катила!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Румен Радев Грипенов с народното прозвище Фърчилото е най-лошият и непригоден за длъжността президент от четирите предишни президенти на втория капитализъм в България. Грипена не е обединител на нацията, той разединява българите. Фърчилкото е президент единствено на българските комунисти и пребоядисалите се комунисто-социалисти от БСП. Той не го крие, афишира го. Грипен Радев се занимава в нарушен виж още ›› ие на конституцията с активна целенасочена политика в полза на корумпираната БСП и нейния огледален и недолюбван от народа образ- партията на догановските турски комунисти у нас - ДПС. Гумен Гадев и стрина Нина- Лъжкинята са дупе и гащи. Лъжат, мажат, компрометират се, но крещят, заклеймяват, заплашват и почти открито действат за дестабилизация на страната и узурпиране на властта от БСП и ДПС. Каквото каже Курнелия Нинова веднага се подема като лайт-мотив от "червения" ляв президент едно към едно без възражения- пълна подчиненост. Илияна Йотова пред телевизионните екрани заплаши навремето новоизбрания президент-запасния офицер Радев, че дори веднъж да застане срещу "Партията"(разбирай БСП), "Партията" никога няма да му прости(разбирай- както не прости на Андрей Луканов). Вероятно легитимно избраната от българския народ коалиционна власт на ГЕРБ и Патриотичния фронт ще изчака края на българското председателство и после чрез импийчмънт ще отърве България от настоящото президентско недоразумение и жената около него.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  КАТИЛ - Съществително нарицателно име…… 1. престъпник, убиец……… 2. Едър мъж………… 3. разговорно презрително...... Определение за личност, която не прави нищо, бездейства. Единствената цел на тази личност е да пречи или по някакъв начин да възпрепятства останалите членове на едно общество. 4. Грозна жена тип миндил....... Етимология от араб./турски....... Фразеологични изрази Ей, катил....... Синоним виж още ›› и престъпник, убиец, злодей, каторжник, затворник, келеш
  : 0 !
 • Алфа 2 Алфа преди 3 седмици Профил на трол?
  тая дебела гербава пача трябва да виси с краката нагое заедно с предателите бостан и каракачан
 • ОКТОМВРИ 2.1 ОКТОМВРИ преди 3 седмици Профил на трол?
  Колко си жалък, вероятно си недоразвит и кесиш цял ден пред компютъра. Вземи завърши средно образование. Вониш на простотия от Люлин.
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  до 2---Що за глупости, Мунчо? Пак си хванал безсъние.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Тази Черна Прокоба защо не отиде в Кърджали да си маСтори кофите за боклук, където е експерт, ами си навира гагата където нищо не разбира ! Или да отиде да утешава патрона си Цвъко, че го била налегнала меланхолия .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Простак!
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Наистина е простаче от бедни изпаднали бивши комунисти.
  : 0 !
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...