Според Миков парламентарна криза няма

59662
Според Миков парламентарна криза няма

Не мисля, че има парламентарна криза, защото не виждам никакви размествания от парламентарните групи, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков, съобщи БГНЕС.

Има затруднения в работата на Народното събрание по приемане на необходимите закони, уточни Миков. Важно е парламентът да работи. Това не е въпрос на издръжливост, а въпрос на това да се приемат онези необходими законодателни решения, които хората очакват, включително решения за облекчаване на разходите за електроенергия. Това беше заявено от кабинета и трябва да мине през Народното събрание. Основен е и въпросът за бюджета за следващата година, подчерта председателят на Народното събрание.

"Вчера и на заседанието на парламентарната група, и на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП бяха обсъдени организационни мерки, така че да се повиши дисциплината в нашата парламентарна група, не само за попълване на кворума в началото, но и за участието в пленарните заседания, което е основно задължения на народните представители.

Ще се говори с хората да проявят една по-висока самодисциплина, в никакъв случай не предвижваме средновековни санкции", съобщи той.

На въпрос дали е склонен да разговаря с ГЕРБ, за да променят тактиката си, председателят на парламента заяви: "С всеки съм готов да разговарям, но е въпрос на политическо решение от тяхна страна. Страхувам се, че е над възможностите ми да ги убедя в конструктивност". Тези, които не участват в заседанията и заради тях при преброяването се оказва, че няма кворум, не получават заплати, може да се окаже, че даже се икономисва, но демокрацията не е въпрос на икономии.

Парламентът трябва да заседава, подчерта председателят на парламента. Във вторник няма да може да се реализира извънредно заседание на парламента, но извънредни заседания очевидно ще се наложат следващите седмици, съобщи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика