X
 
 

Срещу 115 000 лева на година: Депутати учат чужди езици

2505 2
photo of Срещу 115 000 лева на година: Депутати учат чужди езици
Снимка: БГНЕС
Депутати и служители на парламента ще учат английски, немски и френски, за да се разбират с институциите в Брюксел. Това става ясно от обществена поръчка за чуждоезиково обучение, публикувана от Народното събрание в понеделник, съобщава 24 часа. Поръчката е с прогнозна стойност 115 хил. лв. без ДДС и е само за учебната 2019/2020 година.

Депутатите и служителите в парламента ще могат да изучават общ английски, немски и френски език, специализиран английски език за юристи и специализиран английски, немски и френски език за работа с институциите на Европейския съюз. Според обявлението на парламента курсовете ще се провеждат в групи от най-малко 5-има и максимум 9-има души по два пъти седмично. Часовете обаче задължително трябва да са съобразени с работното време на Народното събрание.

Неподозираните ползи от владеенето на втори език

Независимо дали сте израснали и възпитани в двуезична семейна среда или сте научили чужд език по-късно през съзнателния си живот, вие ...

Към чуждоезиковото обучение ще могат да се включат и служителите с никакво или слабо ниво на познаване на езика, тъй като са планирани уроци за придобиване на основно ниво - A1. Най-високата езикова степен, която ще могат да вземат депутати и служители, е C1. За целта общият брой на учебните часове е 150.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 4 седмици Профил на трол?
    СКАНДАЛИ ВИХРЯТ СЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ВСЕКИ СИ РАЗВЯВА ДОКУМЕНТА.
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 4 седмици Профил на трол?
    СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА. СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА. ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО.