Станишев искаше да седнем на една маса с ГЕРБ, призна депутат от БСП

2483
Станишев искаше да седнем на една маса с ГЕРБ, призна депутат от БСП
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев има два аршина, с които мери. Думите му показват, че той реагира на инат на сегашното ръководство на партията, без въобще да има интерес какво е нужно на обществото.

На Националния съвет ми направи впечатление, че Станишев искаше да седне на една маса с ГЕРБ под меката форма на кръгла маса, но ситуацията, в която живеем – ежедневните доказателства как държавата е превзета от мафията ГЕРБ, как корупцията се шири навсякъде и как хората недоволстват- не виждам как да седнеш с тези хора, които разграждат държавността.”

Станишев: Нито аз, нито друг от семейството ми, има влог в КТБ

Сергей Станишев категорично опроверга слуховете, че е бил финансово свързан с Корпоративна търговска банка. На официалната си страница ...

Това заяви пред bTV Стоян Мирчев от групата на БСП. Той не се изказа ласкаво и за друг член на вътрешната опозиция в левицата, а именно Георги Гергов.

„И г-н Гергов от началото на това Народно събрание иска колаборации с ГЕРБ, но виждаме, че това е пагубно както за държавата, така и за всички политически субекти, които се пришиват към ГЕРБ.

Виждаме какво се случва с патриотите, помним в предишния парламент какво се случи с реформаторите“, припомни Мирчев. Той допълни, че според него думите на двамата не са искрени и не са в интерес на държавата.

„Не помня на Национален съвет, както и по медиите някога, Георги Гергов да е критикувал ГЕРБ, но е доста активен в критиката към решенията, които взима БСП. Преди да иска оставката на председателя на партията или на когото и да било, първо трябва да погледне, че повече от половината от партийна организация в Пловдив е събрала подписи за неговото отстраняване от партията”, каза социалистът.

ВМРО заплаши да излезе от управлението заради подкрепа на ГЕРБ към ДПС

"Има ли ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за управление? ГЕРБ занапред ще изпълняват коалиционното си споразумение с нас и щ...

Народният представител припомни, че желанието на председателя на партията винаги е било да има пряк избор, като още от началото е имало критики и опит за голям отпор на това решение: „Бламиране щеше да има, ако беше отложен прекият избор. Изборите бяха изтеглени с 2 седмици и това решение бе подкрепено от целият НС.”

„В партийните структури няма разделение. Има различие в Националният съвет. Това са едни много познати на партията и обществото личности, но това са няколко човека. Аз съм от Силистренска област. Елате в партийната организация, там разделение няма, а са стотици членове. От едната страна слагаме десетки хиляди членове на партията, сред които няма разделение, в другия случай слагаме няколко души, които не са откровени и с обществото, и със себе си”, завърши Стоян Мирчев.

Той взе отношение и по националната подписка, която от социалистите обявиха за народен вот на недоверие. Той обяви, че решението на пленума на БСП да бламира подписката не е бламиране на лидера, а е бламиране на опит за разговор с хората.

„Искахме да инициираме национална подписка, защото партиите постоянно са обвинявани, че са далеч от хората, а най-лесният начин да си сред хората и да чуеш техните мнения е да отидеш при тях. За съжаление Националният съвет на БСП бе против и реши да се внесе вот на недоверие. След подписката щеше да има вот на недоверие, но преди това щяхме да проведем разговор с гражданите.

Пленумът на БСП бламира доклада и подписката на Нинова

Националният съвет на БСП отхвърли доклада на Корнелия Нинова, с който тя направи опит да направи оценка на политическата ситуация в ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика