Станишев мъти водата, иска национална подписка срещу заема от 16 млрд. лева

14225
Станишев мъти водата, иска национална подписка срещу заема от 16 млрд. лева
Снимка: БГНЕС

БСП да инициира национална подписка срещу решението за заем от 16 млрд. лв., предложи бившият лидер на социалистите Сергей Станишев на семинар на червените във Варна, предаде БГНЕС.

"Всички бяхме свидетели на цирка в парламента, когато се взе това решение. "За" гласуваха 159 депутата. Интересно кого представляват те? Избирателите на Реформаторския блок, които очакваха реформи и орязване на разходи? Или пък тези на АБВ, които до последно не разбраха за какво гласуват всъщност? Сделката за купуване на политическо време за оставане във властта извади наяве петорната коалиция в управлението. Сега е наш ред да зададем въпрос. И той е не "Кой?", а "Защо?" И "За колко?", заяви Станишев.

"Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото", категоричен беше Станишев.

"Опонентите ни ще се опитват да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Тези избори БСП трябва да превърне в национална битка, за да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението. ГЕРБ ще демонстрира, че е добре смазана изборна машина, разполагаща с цялата администрация и финансов ресурс, която упражнява натиск върху хората и цели корпоративен вот, за да си гарантира победа. БСП може да се представи достойно на предстоящите избори със същностна, силна, политическа битка с нашия политически опонент – ГЕРБ. И управляващите всеки ден дават възможност за това. БСП трябва да е с ясно послание в кампанията и да застане зад интересите на хората. Когато имаш какво да кажеш, винаги има кой да те последва", смята  Станишев.

Всичко е в нашите ръце и нищо няма предопределено. Но трябва да се действа иновативно и смело, със самочувствие. Тогава със сигурност ще имаме успех, защото печели този, който не се страхува да прави големи крачки. Няма как да се пресече пропаст на два малки скока, допълни Станишев.

БСП трябва да даде шанс на българските граждани да заявят позицията си срещу това и други безобразия на управлението, добави евродепутатът.

Друг такъв пример е санирането. Колко хора в България знаят кои общини ще получат пари за това? По какви критерии и на какъв принцип ще се изберат блоковете, които ще бъдат санирани? Всичко е на тъмно. Иска ми се да вярвам че не сме приключили с този въпрос, дори че истински не сме започнали, защото кражбата на бъдеще не може да остане безнаказана", категоричен е Станишев.

Сагата за външния дълг свалила доверието в кабинета "Борисов"

Защо 61% от запитаните от „Галъп” изпитват недоверие към второто правителство на Бойко Борисов – причината е в сагата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика