Станишев твърд за МВР: От ГЕРБ ни пречат, но ще приемем закона

19016
Станишев твърд за МВР: От ГЕРБ ни пречат, но ще приемем закона
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев показа твърдост и категоричност по отношение на проблемите на кабинета "Орешарски", свързани с приемането на закона за МВР. Той се закани от сряда да започне разглеждането му на второ четене, въпреки че от ГЕРБ правят всичко възможно, за да го блокират.

"Искам да подчертая, че почти по всеки параграф в този закон има алтернативни предложения от тях, само за да бавят неговото приемане, което отразява визията на опозицията, а именно само да пречи, заяви Станишев на брифинг в Габрово. - Ние обаче имаме волята да приемем закона до край, като по този начин се покаже отношението на държавата към полицаите в България".

Стокхолмският синдром на червените избиратели

Щом БСП е партия на отминаващото поколение - хората, живели при социализма, предимно пенсионерите, дядовците, бабите и застаряващите те...

Една от важните дейности на кабинета "Орешарски" и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа професионално и с желание, обясни още лидерът на БСП. Той припомни, че се е реализирало 10-процентното увеличение на заплатите им.

"В закона за МВР има много нови неща, важни за българските полицаи. За първи път се регламентира нощният труд, неговото заплащане, а също и извънредният труд. Много ясно са очертани и професионалните критерии за кариерното развитие на българските полицаи. Сега ще има ясна оценка на реалния принос и резултатите. Защитават се също правата на полицаите при неправомерно уволнение и произвол, което важи и за пенсионирането. Убеден съм, че служителите на реда очакват с нетърпение този закон".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика