Стоянова: Промените в бюджета на МВР ще станат факт на 20 ноември

5053
Стоянова: Промените в бюджета на МВР ще станат факт на 20 ноември
Снимка: БГНЕС

След разговори със синдикален алианс „Сигурност” в МВР и срещата с другите синдикати в неделя бях един от хората, които участваха във формулирането на декларацията и искам съвсем отговорно да заявя, че параграфите от 9 до 16 ще бъдат оттеглени тогава, когато процесуално това е възможно. Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова по време на съвместното заседание на бюджетната и икономическата комисии, на което се обсъжда бюджет 2016., предаде БГНЕС.

Най-ранният възможен момент е след приемане на закона за държавния бюджет за 2016 г. в пленарна зала, т.е. на 20 ноември т.г. предложението ще бъде депозирано, обяви Стоянова.

По думите ѝ повечето депутати са убедени, че трябва да има реформа в МВР и то спешно.

"Реформата трябва да касае всички елементи, а не само социални плащания, заплащане, организации, ефективност, разпределение на длъжности, начин на определяне на заплатите, растеж в йерархията и други въпроси. Обнадеждена съм от това, което казахте тук, с конкретни предложения следващата седмица ще ви поканим на такава конструктивна среща и ще започнат тези разговори, които да се водят много интензивно. И наистина в най-скоро време да имаме постигнати текстове за гласуване в НС, които са приемливи и ще гарантират, че по този начин ще се повиши ефективността на МВР", подчерта Стоянова.

Симеонов: Полицаите прекаляват

Полицаите прекаляват, не виждам смисъл от този процес, смята Валери Симеонов, председател на НФСБ. Пред TV7 той каза: „Пак ще па...

Според нея именно това очакват всички български граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика